Hoşgeldiniz  

AK PARTİ İL BAŞKANI SÜMER “Onlarca kişiye iş imkanı”

Semih Köken | 01 Ağustos 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Kemer İlçesi’ni ziyareti sırasında mahalle temsilcileri, vatandaşlar ve esnafla sohbet eden Ak Parti Antalya İl Başkanı Av. Rıza Sümer, sorunların çözümü noktasında görüştüğü Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ilçede geniş katılımlı toplantı düzenledi

Seçim sonrası Antalya’nın tüm mahallelerini dolaşarak vatandaşların taleplerini dinleyen Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Kemer İlçesi’ndeki isteklerin çözüm bulması için bürokratların ve vatandaşların katılacağı toplantı talebini Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel ile paylaştı. Başkan Türel’in talimatıyla Genel Sekreter Birol Ekici başkanlığında geniş katılımlı bir toplantı düzenlendi.

Eskiden GATAB’a ait olan fakat atıl durumda bulunan Kemer Çöp Ayrıştırma ve Kompost Tesisi’nde düzenlenen toplantıya, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları, şube müdürleri, AK Parti Yöneticileri ve mahalle muhtarları katıldı. Toplantıda Kemer’in ulaşım ve alt yapı sorunları başta olmak üzere birçok konu ele alındı.

ASMEK açılacak

Projeler çizildikten sonra Kemer’in merkezinde ve mahallelerinde bulunan büyük caddelerin Büyükşehir Belediyesi’nce devralınması kararı çıkarken, ASMEK kurslarının açılmasına da karar verildi. ASMEK’e bağlı olarak kreş ile rehabilitasyon merkezi açılması için yer arayışlarına başlanması kararı alındı. Toplantıda Büyükşehir Belediyesi tarafından eskiden köy olan şuanda mahalleye dönüştürülen yerleşim yerlerine giden yolların sıcak asfalt yapılacağı belirtildi.

20150725_170556 20150725_170855_1 20150725_142849 20150725_170908_2 20150725_142831_3 20150725_142025

GATAB tarafından işletilen fakat uzun süredir kullanılmadığı için bakım ve onarıma ihtiyacı olan Kemer Çöp Ayrıştırma ve Kompost Tesisi’nin, yeniden hayata geçirilmesi için çalışma yapılmasına karar verildi. Tesisin, çevre temizliği ve çöp taşıma maliyetini minimuma indireceği, birçok Kemerli’ye iş imkanı sağlayacağı belirtildi.

Taşıma esnafının yüzü gülecek

Toplantıda Kemer’in ulaşım sorunu masaya yatılırdı. Taksicilerin ortak şikayeti üzerine otellerden müşteri taşıyan araçların önüne geçilmesi kararı alındı. Aynı günde bu karar hayata geçirilerek Büyükşehir Belediyesi Zabıtaları tarafından yolda kontroller başladı ve taksi ile otobüs dışında yolcu taşıyanlarla ilgili gerekli yasal işlemin yapıldığı belirtildi.

Sulama birliğine destek

İçme suyu ile ilgili talepleri ASAT’ın gündemine alınması kararı alınan toplantıda, cenaze işlemleri için istenilen kepçenin ASAT’tan takviye edileceği kaydedildi. Kemer’de bulunan sulama birliğinin lağvedilip Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi toplantıda gündeme geldi ve birlik tarafından karar alınırsa devrinin gerçekleşeceği açıklandı. Göynük yolunun izinler alınarak yapımının başlaması ve Karabucak’ın ihtiyacı olan mezarlık alanının tahsis yoluyla talep edilmesi kararı alındı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle