Hoşgeldiniz  

AĞUSTOS AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

SEMİH KÖKEN | 05 Ağustos 2020 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

AĞUSTOS AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Kemer Belediye Ağustos ayı meclis toplantısı, Belediye Başkanı Necati Topaloğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

Belediye Şehit Ömer Halisdemir Meclis Toplantı Salonunda yapılan toplantıya, meclis üyeleri Aslı Bayar Ulukapı ve Hasan Ali Acar katılmadı.

Toplantı öncesi kısa bir konuşma yaparak meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Necati Topaloğlu, herkesin geçmiş Kurban Bayramını kutladı.

Dünyada etkisini devam ettiren koronavirüse karşı herkesin dikkatli olmasını isteyen Başkan Topaloğlu, Kemer’de otellerin yüzde 90’nının açıldığını ancak üç ana kurala uyulması gerektiğinin altını çizdi.

Başkan Topaloğlu, Lise Caddesindeki dükkanların yeniden dizayn edilme çalışmalarının tamamlandığına dikkat çekerek, cadde esnafının da çok mutlu olduğunu kaydetti.

Kemer’e yakışır modern bir cadde oluşturduklarını anlatan Başkan Topaloğlu, “Kuzdere pazar yerinde çalışmalar devam ediyor. Arslanbucak ve Göynük mahallelerindeki pazar yerinin mimari çizimleri tamamlandı. Atatürk Parkı ihalesi tamamlandı. Bayramdan sonra şantiyeyi kuracaklarını söylediler. Burası da başlamak üzere. Ahmet Erkal Destek Eğitim Merkezindeki kursumuz faal durumda ve şu anda 60 öğrencimize destek veriyoruz. 11 öğretmenimizle el sıkıştık ve tüm masraflar belediyemiz tarafında karşılanıyor. Ana okulundan 8. sınıfa kadar olan öğrencilerimizin kırtasiye malzemelerini hazırladık ve okullar açıldığında teslim edeceğiz.” dedi.

Beldibi mahallesindeki imar planları ile ilgili 160 itirazın olduğunu kaydeden Başkan Topaloğlu, konuşmasına şöyle devam etti:
“Çıralı ve Tekirova mahallelerinde 18 uygulamasına geçmek üzereyiz. Beldibi mahallesinde yapılan itirazlar toplanıp imar planları üzerinde işlendi. Bakanlığa göndereceğiz.
Önümüzdeki haftalarda bakanlıktan randevu alacağız bu itirazlarla ilgili vatandaşı nasıl memnun edebiliriz diye bir çalışma yapacağız. 15 aydır görevdeyiz. Bir önceki dönemde temsil ağırlama giderlerinden yapılan harcama 9 milyon 146 bin lira. Biz ise 15 ayda 1 milyon 228 bin lira harcamışız. Yani 15 ayda 7 milyon 917 bin lira tasarruf yapmışız. Önümüzü göremiyoruz. Neyin ne olacağı belli değil. Kemer sıkarak ilerlemek gerekiyor.”

Toplantıda, müdürlükler arası bütçe aktarması konusu oy birliği ile kabul edildi.

Mülkiyeti belediyeye  ait olan Kındılçeşme mevkisinde yer alan günübirlik alana isim verilmesi konusu görüşüldü. İsim geçtiğimiz günlerde rahmetli olan eski muhtarlardan Avni Kaya’nın isminin verilmesi, günübirlik alanda alkol satışı yapıldığı gerekçesiyle uygun görülmeyeceği karara bağlandı. Avni Kaya’nın ismi Botanik Parkı önündeki bocce sahası olarak kullanılan parka verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

İlçemizde yaşayan ve 2020 YKS sınavında eşit ağırlık bölümünde Türkiye 23’üncüsü olan Nisa Erdal’a 5393 sayılı Belediye Kanununun 14/b bendine istinaden ödül verilmesi konusu oy birliği ile kabul edildi. Nisa Erdal’a meclis kararıyla bir adet cep telefonu ödülü verildi.

3 AY KİRA ALINMIYOR

17.04.2020 tarih ve 31102 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren yeni koronavirüs salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair 7244 nolu kanunun kira alacakları kapsamında değerlendirilmesi görüşüldü. 16 Marttan geçerli olmak üzere 3 ay süre zarfında belediye kiracılarından kira alınmaması oy birliği ile kabul edildi.

Noter huzurunda kurası çekilen ve yeni açılacak olan Kemer Turizm Pazarının pazar ücretinin tahakkuk tarihlerinin ve ödeme şeklinin yeniden belirlenmesi konusu oy çokluğu ile kabul edilerek bütçede alınan kararlara göre aynı fiyatların devam edilmesi yönünde karara bağlandı.

Meclise sunulan bir önergede ise ilköğretim öğrencilerinin D-400 karayolundan D-400 karayolunun alt kısımlarına ücretsiz taşınması konusu oy birliği ile kabul edildi.

Bir sonraki meclis toplantısı oy birliği ile 2 Eylül Çarşamba günü saat 14.00 olarak belirlendi.

 

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, oturan insanlar, masa ve iç mekan
Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, oturan insanlar, masa ve iç mekan
Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, oturan insanlar, masa ve iç mekan
Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, iç mekan
+6
Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle