Hoşgeldiniz  

ADRASAN ALEV ALEV YANIYOR

SEMİH KÖKEN | 28 Haziran 2014 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

ANTALYA’nın Kumluca İlçesi İnceboyun mevkisinde kızıl çam alanında henüz belirlenemeyen nedenle orman yangını başladı. Rüzgarın da etkisiyle alevler yerleşim birimlerine sıçradı. Bazı otel, pansiyon ve hediyelik eşya satan dükkanlar yanıyor.

Adrasan turizm bölgesi İnceboyun mevkisindeki yangın saat 14.30 sıralarında başladı. Rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangına Antalya, Kumluca, Finike ve Kemer’den orman işçileri karadan müdahale etmeye başladı. Yangına Antalya, Kumluca, Finike ve Kemer’den gelen 100 orman işçisi karadan müdahale ediyor. Bölgenin sarp olması nedeniyle söndürme çalışmalarına 7 helikopter ve 2 uçak da havadan destek veriyor. Bölgenin sarp olması nedeniyle söndürme çalışmaları güçlükle yapılıyor.

Adrasan’daki büyük yangına 7 helikopter ile birlikte 100 orman işçisi ve vatandaşlar müdahale ediyor

Adrasan’daki büyük yangına 7 helikopter ile birlikte 100 orman işçisi ve vatandaşlar müdahale ediyor

Güçlükle söndürülüyor
Adrasan turizm bölgesi İnceboyun mevkisindeki yangın saat 14.30 sıralarında başladı. Rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangına Antalya, Kumluca, Finike ve Kemer’den orman işçileri karadan müdahale etmeye başladı. Bölgenin sarp olması nedeniyle söndürme çalışmalarına 7 helikopter ve 2 uçak da havadan destek veriyor. Yangın bölgedeki turistik tesislere yaklaşık 200 metre mesafede etkili oluyor. Alevlerin turizm tesislerine ulaşmasını önlemek için 15 arazöz ve 5 su tankeri yangına su sıkıyor.

10 hektardan fazla
Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, yangının çıkış nedenini belirleyemediklerini söyledi. İlk belirlemelere göre 10 hektarın üzerinde kızıl çam ormanının zarar gördüğünü kaydeden Türk, “Yangın, rüzgarın etkisiyle büyüdü. Yangın bölgesinde yol olmadığı için kara ekipleri yangına etkili şekilde müdahale edemiyor. Çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor” dedi.

Başkan: Dua ediyoruz
Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, tatil merkezi Adrasan’daki orman yangının şu an için yerleşim yerlerini tehdit etmediğini söyledi. Yangın söndürme çalışmalarını takip ettiğini belirten Başkan Çetinkaya, “Havadan ve karadan söndürme çalışmaları sürüyor. Bölge çok sarp olduğu için kara ekipleri müdahale edemiyor. Havadan 7 helikoter ve 2 uçak yoğun bir şekilde alevlere su taşıyor. Sabah saatlerinden beri etkili olan rüzgar da söndürme çalışmalarını olumsuz etkiliyor” dedi.

Rüzgara karşı önlem
Turistik tesisler ve tatilcileri için şu an için endişe verecek bir durumun söz konusu olmadığını anlatan Başkan Çetinkaya, rüzgarın aksi yönde esmesi halinde tesislerin etkilenebileceğini vurguladı. Yangının yerleşim merkezlerinin aksi yönde ilerlediğini vurgulayan Çetinkaya, “Yerleşim yerlerinin arka tarafından yangın devam ediyor. Yangının çıktığı bölgeye karadan ulaşma imkanı yok. Turizm tesislerinin olduğu bölgede söndürme ekipleri rüzgarın yön değiştirme ihtimaline karşı önlem aldı. Cennet koyda yangın çıkması büyük şanssızlık. Rüzgarın yön değiştirmemesi ve yangının bir an önce söndürülmesi için dua ediyoruz” diye konuştu.

Rüzgarın sürmesi bekleniyor
Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Hava Tahmin Merkezi’nin veridği bilgiye göre, yangının başladığı Adrasan’da rüzgar akşam saatlerine kadar güneybatıdan 20-35 km/saat hızla esmeye devam edecek. Akşam saatlerinde ise orman yangınları için büyük risk taşıyacak şekilde rüzgar yön değiştirecek. Akşam saatlerinden itibaren başlayıp yarın öğleye kadar rüzgarın kuzeydoğudan 7-15 km/saat hızla esmesi bekleniyor. Akşam saatlerinden itibaren rüzgarın yönünün kuzeybatıdan esecek olması ise yangınla mücadeleyi zorlaştıracak. Güneyden nem taşıyan rüzgar, kuzeybatıdan kuru eseceğinden dolayı mücadelenin akşam saatlerinden itibaren daha da zor olacağı kaydedildi.adrasanayangini adrasanyangin adrasan1 adrasan2 adrasan3

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle