Hoşgeldiniz  

ACAR: “KEMER’DEKİ YIKIMLARIN GEREKÇESİ NE?”

SEMİH KÖKEN | 19 Aralık 2014 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

-ACAR: “KEMER’DEKİ YIKIMLARIN GEREKÇESİ NE?”

-“CUMHURİYET MEYDANI’NDA ATATÜRK GÖSTERİSİ NEDEN YAPILMIYOR?”

CHP Antalya Milletvekili Av. Gürkut Acar, Kemer’deki işyeri yıkımlarını ve Antalya Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk gösterilerinin yapılmamasını iki ayrı önerge ile TBMM’ye taşıdı.

CHP’li Acar, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, Kemer İlçesi’nin Beldibi bölgesindeki tüm dükkan ve işletmelerin, bir tebligat yapılmadan yıkılmaya başlandığının bildirildiğini kaydetti. Acar, “Bögedeki işyerlerinde geçimini sağlayan esnaf ve işletme sahipleri, ciddi bir geçim sıkıntısı içine düşmüşlerdir” dedi. Kemer’de Beldibi 1 ve Beldibi 3 arasındaki bölgede bulunan dükkan ve işletmelerin haber verilmeden yıkıldığı iddialarının doğru olup olmadığını soran Acar, Bakan Ala’ya “Kaç dükkan ve işletme bu kapsamda yıkılmış ve yıkılacaktır? Yıkım öncesinde herhangi bir bildirim yapılmamasının gerekçesi nedir? Yıkımın gerekçesi nedir ve hangi kurum tarafından gerçekleştirilmektedir? Bölgedeki dükkan ve işyerlerinin ya da alanın sahibi kimdir? Yıkım işlemlerinden sonra söz konusu alan hangi amaçla değerlendirilecektir? Bölgedeki küçük esnaf ve işletme sahiplerinin işsiz bırakılıp, alanın rant projesiyle yandaşlara aktarılacağı iddiaları araştırılacak mıdır?” sorularını yöneltti.

-ATATÜRK SUNUMU

Acar, Ala’nın yanıtlaması istemiyle verdiği ikinci önergede de önceki dönemlerde Cumhuriyet Meydanı’ndaki havuzda akşamları yapılan ışıklı-müzikli performans, Atatürk temalı gösterinin yapıldığını hatırlattı. Ancak son dönemde ışıklı-müzikli gösterinin sürdürülmesine karşın, Atatürk bölümününün yapılmadığını belirten Acar, “Milli bayramlarla ilgili karar gerekçe gösterilerek, her gün yapılan sunumlardan Atatürk’lü bölümün çıkarılması anlaşılır ve kabul edilebilir değildir” dedi. Acar, şöyle devam etti:

“Cumhuriyek Meydanı’ndaki havuzda yapılan ışıklı-müzikli su gösterisi ne zamandan beri yapılmaktadır? Bu kapsamda sunulan Atatürk resimleri ve slayt gösterisi de aynı zamanda mı başlamıştır? Bu gösteriler hergün mü, özel günler ve resmi bayramlarda mı yapılmıştır?

Işıklı müzikli gösteri sürdürülürken, Atatürk’lü sunumun kaldırılmasının gerekçesi nedir? Milli bayramlardaki kutlamaların iptali ile bu gösterinin ilgisi nedir?

Cumhuriyet Meydanı’ndakı söz konusu müzikli-ışıklı gösterinin, Atatürk sunumuyla birlikte yapılması sağlanacak mıdır? Atatürk bölümün çıkarılması süreciyle ilgili bir inceleme yaptıracak mısınız?”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle