Hoşgeldiniz  

BELDİBİ ESNAFI BELEDİYEYİ BASTI

Semih Köken | 03 Şubat 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Kemer Belediyesi tarafından, Beldibi Mahallesinde devam eden yıkımlar ile ilgili bölge esnafından yaklaşık 200 kişi Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ile görüşmek için Belediye önünde toplandı. Kemer Belediye Başkanı izinde olduğundan dolayı görüşme talepleri geri çevrilen Beldibi esnafı Kaymakam vekili Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu ile görüştükten sonra olaysız bir biçimde dağıldı.

 
Beldibi Mahallesi’nde belediye tarafından yıkılan yapılarda yer sahibi ve kiracı olan yaklaşık 200 kişilik grup, Çınarlı kavşağında toplandı. Grup, Atatürk ve Liman caddelerinden sloganlar atarak yürürken, polis çevrede önlem aldı. Belediyeye gelen grup Başkan Mustafa Gül ile görüşmek istedi ancak Gül’ün yurt dışında olması dolayısıyla görüşme yapılamadı.

BELEDİYE BAŞKANI YERİNE KAYMAKAM VEKİLİ İLE GÖRÜŞTÜLER

Grup daha sonra Kemer Kaymakam vekili Halil Serdar Cevheroğlu ile görüşmek istedi. Belediyeye gelen İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Ergen, grubun talebini Cevheroğlu’na iletti. Kısa telefon görüşmesinin ardından Kaymakam vekili Cevheroğlu’nun görüşme talibi onayladığını fakat grup sözcülerinin görüşmeye katılabileceği belirtildi. Sonrasında grup adına Ramazan Ağdak ve 5 kişilik heyet Kaymakam vekili Cevheroğlu’nun makamına çıktı. Kaymakam vekili Cevheroğlu, imarla ilgili konuların belediyeyi ilgilendirdiğini belirterek, haksızlık olduğunu düşündükleri bir durum olması halinde hukuki yollara başvurmaları gerektiğini söyledi.

’10 BİN KİŞİ YOK SAYILDI’

Görüşmenin ardından grup adına basına açıklama yapan Ramazan Ağdak, “Bizler burada hepimiz bir anne, bir baba, eş gençler ve çocuklarımız. Yani önce insan sonra ise Beldibi’nde yaşayan esnaf ve aileleriyle ticaret yapan kendi halinde çalışanlarız. Bilindiği gibi geçtiğimiz yılın Kasım ayından bugüne kadar devam eden yıkımlar sadece Kemer bölgesinin Beldibi Mahallesini kapsayan yıkımlardır. Bu yıkımlar yapılırken taraflarımız hiçbir şekilde muhatap alınmayıp sadece yıkımdan 3-5 gün önce haberdar edilmektedir.  Beldibinde yaşayan 2 bin esnaf ve ailesi ile 10 bin kişilik halk topluluğu bu güne kadar yok sayılmış buradaki esnaf ve insanlara değişik sıfatlar takılarak itibarsızlaştırılmak istenilmiştir. Halbuki bizler vergi mükellefi olan işyerlerimizde emeğimiz ve alın terimizle uğraş veren insanlarız. Kemer Belediyesi’nin iddia ettiği gibi yapılan yıkımların sadece hazine yerleri üzerinde bulunan kaçak yapı ve ticari alanların temizlenmesine dönük yapılan yıkımlar olmadığını, tapulu 2B arazisi ve şuan mahkemelik olan yerlerde sorgusuz sualsiz yapılan yıkımlardan sonra burada büyük yöntemsizlikler ve yanlış uygulamalar yapıldığını görüyoruz” dedi.

‘BEDELİNİ KİM ÖDEYECEK?’

Beldibi’nde yıkılanların binalar değil insan hayatı olduğunu savunan Ramazan Ağdak, şöyle dedi:

“Tabi ki yerel yönetimler hizmet için vardır. Bunun için seçilirler. Bu gücüde halktan alırlar. Halktan aldıkları gücüde hizmet olarak halka geri öderler. Bizler burada Belediye yetkililerine şunları soruyoruz: Siz esnafın ve halkın ne kadar yanındasınız? Buradaki insanların mağduriyetini giderecek ne gibi projeler ürettiniz? Biz esnaf ve halk olarak sizin için ne anlam ifade ediyoruz? Kemer Belediyesi’nin ani bir kararla yaptığı yıkımları tamamen yanlış buluyoruz. Çünkü bizler burada ikamet eden çocuklarımızın eğitimini buradaki okullarda yaptıran, devlete olan borçlarımızı buradaki iş yerlerimize güvenerek yapılandıran, gelecek sezon mallarımızı ve yıllık kira bedellerimizi peşin ödeyen, bankalardan krediler çeken, firmalara çek ve senetlerini önceden veren Beldibi esnafı olarak, sezona ödenecek ekonomik dengelerin değişmesi adı altında işyerlerimizin yıkılıp işimizin elimizden alınmasını maddi ve manevi kaybını insan olarak yaşama şansımızı yitirmemizin bedelini kim ödeyecek?

‘TALEBİMİZ; ÖNCE İNSAN SONRA İMAR VE DÜZELTMEDİR’

Talebimiz bundan sonraki süreçte yaklaşan sezonu da belediyemiz göz önünde bulundurarak yıkım çalışmalarına son verdirmesidir. Mevcut yapılarımızın hizmet verebilmesi için Belediye İmar ve İskan getirip halkı bilgilendirdikten sonra herhangi bir vatandaşımızı mağdur etmeden imara ve plana uygun bir biçimde Beldibi’ni Kemer’in ön bahçesi olarak tabi ki düzenli temiz turizme hizmet verecek bir şekilde yeniden geleceğe hazırlanması bizimde istek ve arzumuzdur. Bu oluşumun içinde olmak isteriz. Ayrıca şimdiye kadar yapılan yıkımlarda mağdur olan esnafa önümüzdeki sezonda bu mağduriyetlerini hafifletecek tarzda Belediyemizin bir çözüm getirmesini talep ediyoruz. Yıkımların olduğu zaman evlerine ekmek alamayacak anne babalar olacak, okullarına gidemeyecek çocuklar olacak, oturdukları evlerinden çıkartılacak aileler olacaktır. Siz değerli basın mensupları aracılığıyla başta sivil toplum örgütleri hükümet ve devlet yetkililerimizin Beldibi’nde yaşayan esnaf ve halkımızın ne durumda olduklarını görmelerini istiyoruz. Sayın başkanın bu taleplerimizi değerlendirerek yaşanan mağduriyetleri nasıl gidereceğini bizlere ve kamuoyuna açıklamasını istiyoruz. Bizim Talebimiz; Önce insan sonra imar ve düzeltmedir” 20150202_133939_4 20150202_134028 20150202_134047 20150202_132656_4 20150202_132657_5 20150202_133938_3 20150202_133939_5 20150202_134020

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle