Hoşgeldiniz  

Gedelme’de Yangın!

SEMİH KÖKEN | 14 Ağustos 2014 | Kemer Güncel A- A+

Edinilen bilgiye göre, Kemer Gedelme Yaylası’nda henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Rüzgarında etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına, Kemer Orman İşletme Müdürlüğü, Kemer Belediyesi itfaiye ekipleri karadan, 3 yangın helikopteri, 1 yangın uçağı da havadan müdahale etti. Yerleşim yerlerini de tehdit eden yangın, yaklaşık bir saat süren müdahalenin ardından kontrol altına alınabildi. Yangında yaklaşık 5 hektarlık fundalık ve kızılçam alanı zarar görürken, yangını soğutma çalışmaları devam ediyor. 

“RİSK YOK”

Kemer Kaymakamı Bayramali Köse, olay yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının çıkış nedeni hakkında henüz bir bilgi olmadığını belirterek, büyük bir tehlike atlattıklarını söyledi. Köse, yangına 1 yangın uçağı ile 3 yangın helikopterinin müdahale ettiğini ve herhangi bir riskin olmadığını ifade ederek, soğutma çalışmalarının deva ettiğini kaydetti.

OT VEYA ÇALIDAN ÇIKMIŞ OLABİLİR

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ve Kemer İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Yüzbaşı Yasin Berçin de yangın hakkında bilgi alırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Öte yandan, yangının bir vatandaşın ot çalı yakması nedeniyle çıktığı öne sürüldü.orman-yangini-korkuttu378e3b4d336b9850be32

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle