Hoşgeldiniz  

DENİZ OTOBÜSLERİ SEFER BAŞLADI. İLK ÜÇ GÜN BEDAVA

SEMİH KÖKEN | 26 Haziran 2014 | Antalya Haber, Kemer Güncel, Siyaset A- A+

20140626_114826 20140626_114813ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in başkanlığının ilk döneminde alımı yapılan üç deniz otobüsü, 5 yıl aradan sonra bugün günde 4 kez olmak üzere ve 10 lira bilet fiyatıyla Antalya-Kemer seferlerine başladı.

Deniz otobüsleri, Başkan Türel’in ‘Vira Bismillah’ demesiyle Antalya’dan Kemer’e ilk seferini gerçekleştirdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. bünyesinde yapılan Antalya-Kemer arası deniz otobüsü seferleri, Kaleiçi Yat Limanı’nda düzenlenen törenle başladı. Törene Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse, çok sayıda protokol üyesi ve vatandaşlar katıldı.

GÜNDE DÖRT SEFER, ÜÇ GÜN ÜCRETSİZ

İlk seferini protokol ve basın mensuplarıyla gerçekleştiren deniz otobüsleri, 27-28-29 Haziran günlerinde ücretsiz olacak. Promosyon amaçlı üç günün sonunda ise 07.00, 08.30, 12.30 ve 17.00 saatlerinde karşılıklı gerçekleşecek seferlerin bilet fiyatı 10 lira olarak belirlendi. Emekliler, yaşlılar gibi toplu ulaşım hizmetlerinde indirimden yararlananlar deniz otobüslerinde de bu hakkı kullanabilecek.

ADIM İLK BAŞKANLIK DÖNEMİNDE ATILDI

Törende konuşan Vali Öztürk, 640 kilometre sahil şeridine sahip Antalya için deniz otobüsü seferlerinin önemine değinerek, Antalya-Kemer arasındaki seferlerin sadece iş değil gezi amaçlı da kullanılabileceği ve fiyatının vatandaş için uygun olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Türel de Antalya’nın bir deniz şehri olmasına rağmen Antalyalıların denize, denizin Antalyalılara baktığını belirtti. Deniz otobüslerini hayata geçirme adımını ilk başkanlık döneminde attığını belirten Türel, süreci şöyle anlattı: “O dönemde Deniz Ticaret Odası (DTO) ile hareket ettik. Antalya’nın denizlerine uygun olan araç temini hususunda görüşlerimizi yönlendiren uzman kuruluş DTO’ydu. Biz bu kararı verdikten ve ihale süreciyle deniz otobüslerini denize indirdiğimizde, benim görev süremin dolmasına haftalar kalmıştı. Deniz mevsimi de açılmadığı için, deniz otobüslerini seyrüsefere intikal ettiremedik. Daha sonra deniz otobüsleri ne zaman sefere başlayacak diye heyecanlandıkça, maalesef deniz otobüslerimiz yat limanında çürümeye terk edildi. “

Seçim döneminde kullandığı ‘Nerede kalmıştık Antalyam’ sloganını hatırlatan Türel, “İşte bugüne geldiğimiz noktada ‘Nerede kaldık Antalyam’ diye, bu deniz otobüslerini bıraktığımız yerden seyrüsefere çıkarıyoruz. Antalyalıların emrine amade ediyoruz. Hayırlı olsun. Bu süreçte araçların denize uygun olmadığı yönünde birtakım söylemler oldu. Oysa DTO’nun başkanlarına sorsalardı, gereken cevabı en iyi şekilde alırlardı. Önemli olan artık bu hizmetin başlıyor olmasıdır” ifadelerine yer verdi.

GÖSTERMELİK GİRİŞİM

Deniz otobüslerinin maliyeti yüksek olduğu için sefere konmadığı iddiaları konusunda da Menderes Türel, “40 liradan Antalya-Kemer arasında çalıştırılmaya çalışıldı. Tabi bu bir göstermelik girişimdi. Gidiş geliş 80 lira. Bu deniz otobüslerine kimse bedel ödemez” dedi. Başkan Türel ayrıca dünyanın her metropolünde toplu ulaşım hizmetlerinin maliyetinin belediyelerce karşılandığını hatırlattı. Başkan Türel, konuşmasında şunları da kaydetti:

“Gazi Mustafa Kemal ‘Köylü milletin efendisidir’ diyorken, aslında milletin milleti yönetenlere efendilik ettiğini işaret etmektedir. Milleti yönetenlerin millete efendilik etmeleri kabul edilemez. O yüzden zaman zaman maalesef ülkemizde Atatürk’ün inkılapçılığı darbecilikle, halkçılığıyla halka efendilik yapmakla karıştırılmaktadır. Biz bu halkın hizmetkarıyız ve şeref duyuyoruz.

İşte bu deniz otobüsleri bugün, bu şekilde halkın hizmetine sunularak, halka hizmetkar olduğumuzun en güzel göstergesidir. Millete efendilik bizim işimiz değildir, olmamıştır, olmayacaktır. Belediye deniz otobüslerinden varsın zarar etsin. Yapacağımız projelerle yeni gelir kaynakları buluruz ama deniz otobüsünün zararını, yüksek maliyetini halka ödetmeyiz, bizim halkçılık anlayışımız budur.”

SEFER SAYISI VE NOKTALAR ARTABİLİR

Halkın yoğun talebi olması durumunda seferleri sıklaştırmak ve başka noktalara taşımak gibi bir düşünceleri olduğundan bahseden Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, “Ama bundan sonraki süreçte değerlendirilecek bir husus. Hep birlikte Antalya’nın denizinin güzelliklerinden de istifade edebileceğiz artık. Hayırlı uğurlu olmasını diliyor, vira bismillah diyorum. Bu projenin denizi kullanmak adına çok önemli olacağını düşünüyorum” dedi.

DÜMENE GEÇTİ

Tören sonrasında Vali Öztürk, Başkan Türel ve Ak Parti İl Başkanı Köse birlikte kurdeleyi kesti, ardından da ilk sefer için Kemer’e yolculuk başladı. Yaklaşık bir saat süren yolculuk sırasında Türel, bir süre kaptanla birlikte dümene geçti. Vatandaşın karayoluna eşdeğer bir ücretle bu ulaşımdan faydalanacağını belirten Menderes Türel, “Bizi en çok mutlu eden husus, Türkiye’de direksiyona milletin geçmiş olmasıdır” diye konuştu.

Kemer’e deniz otobüsüyle ulaşan protokol, buradaki karşılama töreninin ardından Liman Caddesi’nde esnafı ziyaret etti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle