Hoşgeldiniz  

2365 metrede ‘Bungy Catapult’ ilgi odağı oldu.

SEMİH KÖKEN | 26 Mayıs 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Kemer’de bulunan Tahtalı Dağı’nın 2365 metrelik zirvesine kurulan Bungy Catapult extrem sporları severler için ilgi odağı oldu.

Kemer bölgesinin en görkemli noktası olan Tahtalı Dağı’nın 2365 metrelik zirvesi yeni bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Sercan Çelik tarafından kurulan Bungy Catapult, Olympos Teleferik ile Tahtalı Dağı’nın zirvesine çıkanların ilgi odağı oldu.

15 metrelik iki demir direkten oluşan ve lastik kalın ipler ve bir motor ve pimin çekilmesi sayesinde çalışan Bungy Catapult, mancınık gibi insanları yerden gökyüzüne fırlatıyor. Daha önceden kullananlar için görsel olarak birçok hareket yapmalarını da sağlayan Bungy Catapult en çok bölgeye gelen turistler tarafından ilgi görüyor.

Bungy Catapult’u Kemer’e getiren Sercan Çelik; “Eğlence ve extrem sporları severler için Tahtalı Dağı’nın 2365 metrelik zirvesine böyle bir çalışma yaptık. Ama Bungy Catapult ile bu 2382 metrelere kadar çıkıyor. Bungy Catapult burada açılalı 1 hafta olmasına rağmen büyük ilgi görmekte ve bu da bizi memnun etmekte” dedi.

CATAPULT NEDİR ?

Catapult ingilizce kelime karşılığı ‘Mancınık veya Sapanla Atmak’tan ilham almış bir etkinlik türü. Catapult’ta kişi Bungee jumping’in tam tersine yerden yukarıya doğru 80 km/s’lik bir sürat ile fırlatılır. Tüm standartları Bungee Jumping ile aynı olup ipler hariç apayrı bir donanım kullanılmaktadır.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle