Hoşgeldiniz  

1400 Aileye Gıda Paketi Dağıtıldı

SEMİH KÖKEN | 16 Haziran 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

2Kemer Belediyesi Ramazan ayı öncesi ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürdü. Her sene olduğu gibi bu Ramazan öncesi, bin 400 gıda kolisini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.
Her yıl Ramazan ayında ihtiyaç sahibi aileleri tespit eden Kemer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Özel Kalem birimi, bu yıl da hazırlamış olduğu gıda paketlerini ailelere ulaştırdı. Birçok kalemde ihtiyaç sahibi ailelere yardım elini uzatan Kemer Belediyesi, tespit edilen ailelerin gıda paketlerini adreslerine götürüp teslim etti.Zengin bir menüden oluşan bin 400 gıda paketi ile ihtiyaç sahibi ailenin evinde kaynayan sıcak çorba yüzleri güldürüyor.
“Amacımız ihtiyaç sahibi ailelerin de tebessüm dolu bir Ramazan geçirmesini sağlamaktır” diyerek, gıda paketlerinin araçlara yüklenmesi sırasında personellerine yardımcı olan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, “Bu mübarek ayda ihtiyaç sahibi ailelerimizi memnun etmek ve onların tebessüm etmesini sağlamaktan daha güzel bir iş olamaz. Tespit ettiğimiz ailelerin gıda paketlerini personelimiz evlerine kadar götürerek kendilerine teslim ediyor. Böylece ailelerimizin de gururları incinmemiş oluyor. Rabbim herkesin ibadetini kabul etsin. Ramazan Bayramına kavuşmayı da nasip etsin”dedi. Gıda paketlerinin araçlara yüklenmesi sırasında Başkan Mustafa Gül’de personellerine yardımcı oldu. 1

Sağ elin verdiğini bilmeyen sol el” tâbiri bize iyilikleri açıktan yapmakla yetinmeyen, gizlice, kimse görmeden yapan eli anlatır. Kur`ân açık ve gizli hayır yapan insanları över.

Allah rızası için fakirlere verilen mal, para, ilim gibi insanın muhtaç olduğu herhangi bir şey`e sadaka denir.Sadaka farz, nâfile bütün yardımlara şâmil olduğu için, zekâta da sadaka denilmektedir. Fakat sadaka deyince, ilk akla gelen nâfile sadakalardır. Sadaka vermekte, dünyevî ve uhrevî pek çok faydalar vardır. Bu faydaları şu şekilde sıralayabiliriz:

1 – Sadakalar günahlara keffâret, Cehennem ateşine karşı siperdir. Peygamber Efendimiz, bu hususta şöyle buyurmuştur:

Bir hurma ile de olsa sadaka verin. Çünkü o bir hurma, açlığı giderir. Su ateşi söndürdüğü gibi hatâları da söndürür, yok eder.“Bir hurmanın yarısı ile bile olsa Cehennem ateşinden korunun. Onu da bulamazsanız, tatlı ve güzel söz söyleyin. (Bu da sadaka yerini tutar).”

2 – Sadakalar kıyâmette, sâhibini mahşer gününün dehşetinden korur. Peygamberimiz bu hususu şu şekilde belirtmişlerdir:

Kıyâmet günü hesap görülünceye kadar, herkes sadaka sının gölgesinde olacaktır.

3 – Sadakalar Cenâb-ı Hakk`ın gazabını da söndürür. Hadîste:

Gizli sadaka, aziz ve celîl olan Allah Teâlâ`nın gazabını teskin eder” buyurulmuştur.

4 – Sadakalar belâ ve musibetleri de def`ederler. Peygamberimiz ,

“Sadaka, belâları def`eder” buyurmuştur.

İnsan, kendisinden bir şeyler isteyen kimseyi boş çevirmemeli, elinden geldiğince ona bir şeyler vermeye çalışmalıdır. Resûlüllah Efendimizin şu îkazını hiçbir zaman unutmamalıdır:

“Sâil (dilenci) sâdık olup, cidden muhtaç halde ise, onu kovan felâh bulmaz.”

Hz. İsâ (A.S.) ;

“İsteyen kimseyi eli boş çeviren eve, bir hafta melekler uğramaz” buyurmuştur. Peygamber Efendimiz, bir muhtaca vereceği sadakayı bizzat kendi eliyle verir, araya başka birini vasıta kılmazdı… Sadakanın gizli verilmesi efdaldir.

Nitekim Peygamberimiz:

“Üç şey iyilik hazinelerindendir. Biri de verdiği sadakayı gizlemektir” buyurmuştur.

Kur`an`da da sadakalar gizli verilmeğe teşvik edilmiştir:

Eğer sadakaları gizler ve gizlice fakirlere verirseniz; işte bu sizin için daha hayırlıdır.” (el-Bakare , 2/271).

Sadakayı gizli vermenin en mühim faydası, sadakayı verenin riyadan kurtulmasıdır.

Ayrıca, sadaka alanın da şeref ve haysiyeti rencide olmaktan korunmuş olacaktır.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle