Hoşgeldiniz  

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı Kemer’de Coşkuyla Kutlandı‏

SEMİH KÖKEN | 02 Mayıs 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Kemer Belediyesinin Beldibi Mahallesi Atatürk Parkında düzenlediği “1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı” büyük bir katılımla coşkulu bir şekilde kutlandı.
Beldibi Atatürk parkında yapılan kutlama törenine; Kemer belediye Başkanı Mustafa Gül, MHP Antalya Milletvekili Adayları Neşe Gül, Tarkan Akıllı, Kemer Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Can, Semih Top ve Nuray Minta, , Kemer Belediyesi Meclis Üyeleri, Recep Yılmaz, Sedat Akan, Cumali Afşin, Ahmet Ali Güven ve Özcan Çeliktaş, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Karadüz, MHP Kadın Kolları Başkanı Zeynep Nizam, Kemer Tekirova Spor Kulüp Başkanı İsmail Minta, İşçiler , emekçiler ve aileleri katıldı.
Beldibinde hizmet veren otellerin açmış olduğu yiyecek ve içecek stantlarını gezen Kemer belediye Başkanı Mustafa Gül, hem işçilerin bayramını kutladı hem de hatıra fotoğraf çektirdi. Alanı dolduran binlerce misafirleri tek tek dolaşarak tokalaşan başkan Mustafa Gül’e ilgi oldukça yoğundu.
Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, işçilerin 1 Mayıs İşçi ve Emeki Bayramını kutlayarak başladığı konuşmasında, İşçi bayramının geçmişine giderek, 1980 öncesinde bu bayramın kötü amaçlı ve art niyetli kişiler tarafından farklı alanlara çekildiğini ve bu yüzden kaldırıldığını belirtti.
Başkan Gül 1994 yılında Belediye Başkanı seçilmesiyle birlikte Türkiye’de bir ilke imza atığını belirterek, ‘ Göreve geldikten sonra insanları ne kadar yasaklarsanız bu insanları kaçılar ve kötü kullanımlara neden olur düşüncesiyle o yıl GATAB’da sendika ile yapılan sözleşmeye Türkiye’de ilk kez 1 Mayıs işçi bayramını yazdıran kişi ben oldum. Ardından Kemer Belediyesinde aynı uygulamayı yaptım. Devlet tarafından 1 Mayıs İşçi Bayramı ilan edilmemesine rağmen bunu sözleşmeye ilk yazdıran belediye başkanı oldum’ dedi.
Beldibi halkına da seslenen burası Kemerin en eğlencesi az olan, insanların bir araya gelemediği bir mahallemiz. Bir Kemere bağlandı, bir Antalya ya bağlandı. Bu yüzden insanlarımız birbirinden koptu. Bizde hep birlikte biraya gelelim düşüncesiyle bu programımızı burada yaptık. ‘dedi.
Konuşmasında yıkımlara da değinen Başkan Gül, ‘ Biz Beldibinde temizliğe başlarken , bu mahallemizin ne kadar sıkıntılı olduğunu, ne kadar baskı altında olduğunu, turizmin ne kadar tıkandığını ve otellerimizin çalışamaz halini gördük. Biz turizm bölgesiyiz 30-40 yıl öncesindeki gibi portakal, limon yetiştiremeyiz artık hepimiz turizme bağlandık. Bu yüzden buna göre hareket etmek zorundayız. Burayla ilgili bir imara planı hazırlığını yaptık beldibine halkına sunduk ve herkes tarafından beğenildi. Burda da insanlar istediği gibi konut ve işyerini yapacaklar. Şu anda belki mağdur olanlar oldu ama önümüzdeki yıllarda bu kayıpları fazlasıyla karşılayacaklar’dedi
Konuşmanın ardından çalınan müzik eşliğinde halay ve oyun havası oynayan işçi ve emekçiler bu mutlu günlerini doyasıya kutladılar.DSC_0701 DSC_0703 DSC_0718 DSC_0738 DSC_0753

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle