Hoşgeldiniz  

Ziraat Odası’ndan domates tepkisi

Semih Köken | 20 Temmuz 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Ziraat Odası’ndan domates tepkisi

KORKUTELİ Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin, domatesin zehirle yetiştirildiği iddialarına tepki göstererek, “Zararlı olsa kendimiz tüketmeyiz, komşumuza ve başka insanlara da tavsiye etmeyiz. Bunda kasıt olduğunu düşünüyorum” dedi.

Korkuteli Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin, domatesin zehirle yetiştirildiği yönündeki iddialara tepki gösterdi. Bu tür açıklamaları yanlış bulduğunu ve hasadın başladığı günlerde yapılan bu açıklamalarda kasıt aradıklarını kaydeden Büyükçetin, “Bu iddia gerçek olsa ne kendimiz domates yeriz ne de başkasına tavsiye ederiz. İnsan sağlığının daha da ön plana çıktığı günümüzde besin değeri yüksek olan domatesin yetişmesi için istediği iklim şartlarının mevcut olduğu aylardayız. Özellikle haziran sonundan itibaren pazara çıkan domateslerde doğal aroma ve meyve tadını bulabiliriz. Korkuteli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün de vermiş olduğu eğitimler sayesinde daha da bilinçlenen çiftçimiz kimyasal kullanımının sınırlandırılıp faydalı böceklerin kullanıldığı sağlıklı ve ilaç kalıntısız ürünler yetiştirmektedir. Yetişmesi için tam da uygun mevsiminde olduğumuz domatesi sofralarımızdan eksik etmeyerek alışkın olduğumuz damak tadını yakalayabiliriz” dedi.

Yayla domateslerinin seralarda yetiştirildiğini, bunların döllenmesi ve tozlaşmasının arı konularak sağlandığını vurgulayan Büyükçetin, “İnsan sağlığı konusu söz konusu olduğunda özellikle çiftçiler ve bizler daha da dikkatli oluyoruz. Böyle tozlaşma yapıldığında hiçbir ilaç kalıntısı ve hormon söz konusu bile değildir. İnsanlarımızın bunu iyi bilmesi lazım. Gönül rahatlığı ile yiyebilirler. İhracatçılarımız da özellikle yayla domatesini gönül rahatlığı ile alarak iç pazara gönderiyor” diye konuştu.

Zararlı bir ürünü kendilerinin tüketmediği gibi bir başkasına tavsiye bile etmeyeceklerine dikkati çeken Büyükçetin, şöyle dedi:

“Zararlı olsa kendimiz tüketmeyiz, komşumuza ve başka insanlara da tavsiye etmeyiz. Bunda kasıt düşünüyorum. Çünkü şu an domates mevsimi başlamıştır. Özellikle Antalya’nın yaylası Korkuteli’de yayla domates hasat zamanı başlamıştır. Kasıtlı olarak insanların kafasını karıştırıyorlar. Acaba var mı, yok mu diye. Ama insanlarımız bilsin ki böyle bir şeylerin olmadığını her türlü kanıtlayıp bildirebiliriz. Milletin kafasını bulandırmak istiyorlar. İhracatçılarımıza ‘hormon var yenilmesin’ diyerek, tüketimin azalmasını istemektedirler.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle