Hoşgeldiniz  

Zimbabve, Expo 2016’ya Baobab Ağacı Hediye Etti

Semih Köken | 08 Kasım 2016 | Antalya Haber, EXPO 2016, Gündem, Yaşam A- A+

Zimbabve, Expo 2016’ya Baobab Ağacı Hediye Etti

Zimbabve, Afrika‘nın simgesi baobab ağacını, EXPO 2016 Antalya‘ya hediye etti.

EXPO 2016 Antalya Ajansı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, EXPO 2016 Antalya‘da 6 ay boyunca ülkelerinin botanik zenginliklerini ve kültürlerini yansıtan, gerçekleştirdikleri Milli Gün kutlamasıyla EXPO’ya renk katan Zimbabve, Afrika‘nın simgesi baobab ağacını EXPO’ya bağışladı.

Zimbabve’den getirilen ağacı, Zimbabve Ülke Komiseri Georges El Badaoui ile EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök, EXPO Kulesi meydanına dikti.

Ağaca toprak atarak, can suyu veren Badaoui ve Kök, “Bu ağaç Zimbabve tarafından EXPO 2016 Antalya‘ya hediye edilmiştir” yazılı tabelayı çaktı.

Ağaç dikim töreni sırasında, Zimbabve’de ünlü bir heykeltraş tarafından yapılan Guru heykeli de ağacın yanına bırakıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ülke komiseri Badaoui, Zimbabve’de bir ağaç dikimi yaparken doğanın iznini almak gerektiğini, söz konusu heykelin de dikilen baobab ağacını da koruyacağına inandıklarını belirtti.

Güzel anılar yaşadıkları EXPO 2016’ya Zimbabve’den kalıcı bir hatıra bırakmak için ülkenin simgelerinden baobab ağacını hediye ettiklerini vurgulayan Badaoui, ağacı Zimbabve hükümetinin Türkiye‘ye EXPO kapsamında getirdiğini ifade etti.

Baobab ağacının, Afrika‘nın sembolü olduğuna dikkati çeken Badaoui, şunları söyledi:

“Bu ağaç kurak iklimlerde yaşamını yüzyıllar boyunca sürdürür. Afrikalı çocuklar bu ağacın gölgesinde oyun oynar, ders çalışır. Sanatçılar çalışmalarında bu ağacı kullanır. Anneler, çocuklarına bu ağacın meyve ve yapraklarından yemek pişirir, köklerinden sağlıklı içecekler yapar. Türkiye ile Zimbabve arasındaki iyi ve güçlü ilişkilerin turizm, iş ve dostluk alanlarında uzun yıllar sürecektir.”

“Bu ağaç, Tük-Zimbabve dostluğunun en önemli simgesi”

Büyükelçi Kök ise Zimbabve’nin gerek ülke bahçesinde sergiledikleri zengin kültürleriyle gerek gerçekleştirdiği etkinliklerle EXPO’ya renk kattığını bildirdi.

Kök, “Dikilen bu ağaç ile Zimbabve, EXPO sergi alanına kalıcı bir eser bırakmıştır. Bu ağaç, EXPO sayesinde perçinlenen Tük-Zimbabve dostluğunun en önemli simgesi olarak yüzyıllar boyunca yaşamaya devam edecektir.” ifadesini kullandı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle