Hoşgeldiniz  

Zihinsel engelli Can, 1 günlük asker oldu

Semih Köken | 24 Ağustos 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Zihinsel engelli Can, 1 günlük asker oldu

ANTALYA’nın Kemer İlçesi’nde oturan zihinsel engelli 39 yaşındaki Can İncebayrak, 1 günlüğüne asker oldu. Hayalini kurduğu üniformayı giyip İlçe Jandarma Komutanlığı’nda yemin eden Can İncebayrak, “Çok mutluyum askerlik yaptığım için” dedi.

Kemer’e bağlı Göynük Mahallesi’nde oturan İncebayrak Ailesi’nin 2 çocuğundan, doğuştan yüzde 70 zihinsel engelli Can İncebayrak, uzun süredir istediği askerlik hayatili Kemer İlçe Jandarma Komutanlığı’nda gerçekleştirdi. Hayalini kurduğu üniformayı 1 günlüğüne temsili olarak giyen Can İncebayrak, komutanının komutları doğrultusunda temel askerlik eğitimi aldı. Sonrasında Türk bayrağı ve tüfeğe el koyup yemin eden Can İncebayrak, temsili askerliğinin ardından teskere alarak terhis oldu. Can İncebayrak’ın bu mutluluğuna ailesi de eşlik etti.

‘ASKERLİĞİ YAPTIĞIM İÇİN ÇOK MUTLUYUM’

Teskeresini aldıktan sonra duygularını anlatan Can İncebayrak, “Çok mutluyum askerlik yaptığım için. İdman yaptık, koşturdular, sağ ve sola döndürdüler. Yapmaya çalıştım ve yaptım, becerdim. İnşallah diplomamı da iyi alırım. Madalyamı da asmak istiyorum” dedi.

‘ASKERLER ÖLMESİN, YAŞASINLAR’

Türk askerine seslenen Can İncebayrak, “İyi koşsunlar, beni de hatırlasınlar. Ölüyor, şehit oluyorlar, ölmesinler, yaşasınlar. Engellileri de saysınlar, alay etmesinler. Türkiye vatandaşlarını engellemesinler. Biz özürlüyüz ama ‘yapamıyorlar’ diye alay ediyorlar o da var. Bu sözleri duymak istemiyoruz” diye konuştu.

Engelliler için yol ve kaldırım isteyen, askerliğini bitirdiği için de belediyeden iş talebinde bulunan Can İncebayrak, evde oturmak istemediğini anlattı.

Can İncebayrak’ın ailesiyle bir süre önce Kemer’e yerleştiği, ikametinin değişmesi nedeniyle engelli maaşının kesildiği belirtildi.

ANTALYA"NIN KEMER ILCESI"NDE OTURAN ZIHINSEL ENGELLI CAN INCEBAYRAK, BIR GUNLUGUNE ASKER OLDU. HAYALINI KURDUGU UNIFORMAYI GIYIP ILCE JANDARMA KOMUTANLIGI"NDA YEMIN EDEN CAN INCEBAYRAK(FOTODA), COK MUTLU OLDUGUNU SOYLEDI. (FOTO-DHA: LEVENT YENIGUN/KEMER)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle