Hoşgeldiniz  

Zeytinpark sömestirde çocuklara iyi geldi

Semih Köken | 30 Ocak 2018 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Zeytinpark sömestirde çocuklara iyi geldi

ANTALYA kent merkezinin en büyük yeşil alanı Zeytinpark, yarıyıl tatilinde çocuklara ev sahipliği yapıyor. Çocuklar, ekoloji kampında hem teorik hem pratik eğitimle doğayı öğreniyor.

 

Antalya Ticaret Borsası’nın Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden kiraladığı Zeytinpark, Antalyalıları doğayla buluşturuyor. Zeytinpark’ta yarıyıl tatilinde ilkokul ve ortaokul grupları için ekoloji kampı düzenlendi. Orman Mühendisi ve Ekoloji Uzmanı Prof. Dr. Tuncay Neyişçi’nin katılımıyla gerçekleşen ekoloji kampında, çocuklara ağaç yaşı nasıl hesaplanır, portakal neden turuncudur, zeytin yaprağı hangi alanlarda kullanılabilir gibi konular anlatıldı. Ellerinde büyüteçlerle bitki ve canlıları inceleyen çocuklar doğayı farklı bir gözle tanıma fırsatı buldu.

 

Kamp eğitimi de alan çocuklar, doğa yürüyüşlerinde beslenme ve kıyafet seçimi konuları hakkında bilgi aldı. Zeytin ağaçları arasında yürüyüş yapan, çadır kuran çocuklar, unutamayacakları deneyimler elde etti. Bir gününü sağlıklı yiyecekler tüketerek, dijital dünyadan tamamen uzakta doğayla iç içe geçiren çocuklar, hayatlarında ilk defa çadır kurmanın ve doğayı farklı bir gözle incelemenin mutluluğunu yaşadı. Çocuklar için hazırlanan ekoloji kampı sömestir tatili boyunca devam edecek.

 

KENT MERKEZİNDE DOĞA İLE İÇ İÇE

 

Antalya Ticaret Borsası, Zeytinpark Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, kent merkezindeki alanın çocukların doğa ile buluşması için mükemmel bir ortam olduğunu söyledi. Zeytini, çiçeği, böceği, ağacı, toprağı tüm güzellikleriyle çocuklarla, kent yaşayanlarıyla buluşturmak istediklerini kaydeden Çandır, “Çocukların doğayla buluşması için kilometrelerce yol gidilmesine gerek yok. Kent merkezindeki Zeytinpark tüm güzellikleriyle anneleri, babaları, çocukları alana bekliyor. Zeytinpark bize nefes oluyor, bizler de Zeytinpark’a nefes oluyoruz” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle