Hoşgeldiniz  

Yörük Kültürü dev müze ile tanıtılacak

Semih Köken | 15 Mart 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Yörük Kültürü dev müze ile tanıtılacak

Yörük kültürü bu müze ile gelecek nesillere yaşatılacak

Manavgat’ta 4 bin metrekarelik alana kurulacak Yörük Müzesi, yörük kültürünü gelecek nesillere aktaracak. Müzenin yapımında yörük derneklerinin temsilcilerinin fikirleri dikkate alınacak.

Akdeniz Yöresi’nin en önemli kültürel zenginliklerinden biri olan Yörük Kültürü, Büyükşehir Belediyesi’nin Manavgat’ta oluşturacağı Yörük Müzesi ile yeniden hayat buluyor. Yaklaşık 4 bin metrekarelik alana kurulacak olan müze, pek çok sergi temasıyla da şehrin önemli kültür merkezlerinden biri olacak. Antalya Büyükşehir Belediyesi Kent Belleği Merkezi’nde, oluşturulacak olan Yörük Müzesi ile ilgili yapılan toplantıya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İbrahim Evrim ve belediye yetkilileri ile Antalya, Burdur ve Fethiye’den çeşitli Yörük Dernek Başkanları katıldı. Toplantıda Yörük dernekleri temsilcilerinin görüş, öneri ve istekleri alındı.

EŞİNE AZ RASTLANIR MÜZE

Manavgat’ın Evren Mahallesi’nde kurulacak olan Yörük Müzesi’nin detaylarının paylaşıldığı sunumun ardından konuşan İbrahim Evrim, “Yörük derneklerimizle el birliği ile Antalyamıza bu özel müzeyi kazandırmak istiyoruz” dedi. Yörük kültürünü anlatan geleneksel eşyaları müzeye bağışlayanların isimlerinin de eserlerin altına tek tek yazılacağını ifade eden Evrim, Antalya Yörük Müzesi’nin eşine az rastlanır bir müze olacağının da altını çizdi.

YÖRÜK KÜLTÜRÜ TANITILACAK

Çeşitli sergi temaları ile zenginleştirilecek olan müze içerisinde; Antalya ve çevresinde yaşayan-yaşamış olan yörük boylarının göç güzergahları ve göç hikayeleri, yörük çadırları, ritüelleri, mutfak kültürü, dokuma ve bezeme, halk hekimliği gibi pek çok sergi teması yer alacak. Büyükşehir Belediyesi, her yıl gerçekleştirdiği Yörük Festivali’nin yanı sıra, Manavgat’ın Evren Mahallesi’nde kurulacak olan Yörük Müzesi ile binlerce yıllık yörük kültürünü yeniden tüm Türkiye’ye ve dünyaya tanıtacak.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle