Hoşgeldiniz  

Yeni Emek kentsel dönüşüm projesi temeli atıldı

Semih Köken | 15 Şubat 2018 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Yeni Emek kentsel dönüşüm projesi temeli atıldı

ANTALYA’nın Kepez ilçesi Yeni Emek Mahallesi’nde başlatılan kentsel dönüşüm projesinin temeli törenle atıldı.

Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, projeyi hayata geçirecek Samut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Samut ve hak sahipleri katıldı. Açılışta konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez’in tarihinde önemli değişimlerden, dönüşümlerden birini daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Yeni Emek Mahallesi’nin 50 yıl önce gecekondu şeklinde kurulduğunu hatırlatan Tütüncü, “Kepez zaman içinde büyüyen Antalya’nın merkez noktalarından biri haline geldi. İmar planı ve konutlar itibariyle zamanın çok uzağında kaldı. Hemşerilerimiz buradaki yapılarda ikamet ederken daha güzel bir yaşam talep ettiklerini belediyemize ilettiler. Bulunan çözüm zorlu ama neticeleri itibariyle ciddi bir değişimi doğurdu. Temelini attığımız yer bu büyük projenin birinci aşamasıdır” dedi.

BİNANIN DEĞİL, KENTİN DÖNÜŞMESİ

Mahalleyi 7 parsele böldüklerini hatırlatan Tütüncü, “Bu parsel içinde yaşam üzerine her ayrıntı düşünüldü. Güzel ve düzgün bir site projesi ile kentsel dönüşümü hazırladık. Küçük olsun benim olsun değil büyük olsun hepimizin olsun. Daha düzenli şehirleşme bu dönüşümde uygulandı. Kentsel dönüşümün en önemli yanlarından biri belediyemiz sadece imar planlarını yapmakla yetindi. Kentsel dönüşümü vatandaşımız kendisi yapmaktadır. Bir gecekondu stokunun ortadan kaldırılması değil imarlı, iskanlı, ruhsatlı ekonomik ömrünü tamamlamış binaların yenilenmesi gündemdedir. Buradaki kentsel dönüşüm aslında binaların dönüşmesi değil kentin dönüşmesidir” diye konuştu.

Yeni Emek’te kentsel dönüşüm için 3.5 yıl emek harcadıklarını kaydeden Tütüncü, ortaya çıkan sonucu katılımcılığı esas alarak referandumla vatandaşın onayını aldıklarını belirtti.

5 MAHELLEDE DAHA BAŞLAYACAK

Gündemlerindeki kentsel dönüşüm alanlarından bahseden Tütüncü, “Masa Dağı eteğindeki 5 mahalleyi aynı mantıkla kentsel dönüşüme hazırlıyoruz. Göçerler ve Fatih mahalleleri benzer bir revizyonu talep etmiş, istişarenin ardından taleplerine cevap verdik. Süreç devam ediyor, yakında onlar da tamamlanacak. Gülveren’de de çok önemli bir kentsel dönüşümü hep birlikte hayata geçireceğiz. Bu sayılan 5 kentsel dönüşüm projesi hepsi birbirinden ayrı ama hepsi aynı amaca hizmet edecek” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise Başkan Hakan Tütüncü’nün Kepez’de farklı bir belediyecilik anlayışı ortaya koyduğunun altını çizdi. Kentsel dönüşümün ne kadar zor olduğunu yakından bildiğini dile getiren Türel, “Kepez ve Santral mahallelerinde Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesini neticeye ulaştırdık. 2 kişi hariç 3 bin 260 kişinin mutabakatıyla proje hızla ilerliyor. 1 milyon 300 bin metrekarelik alanda yeni bir Antalya kuruluyor. Yaklaşık 12 bin konut, 19 bin bağımsız bölüm içinde olacak mükemmel bir proje, ödüller alacak bir proje. 3 bin 262 hak sahibin konutlarını 2019 Mart seçimlerinde önce tapularını vermek suretiyle teslim edeceğiz. Projenin kalan kısmı 8 senede tamamlanacak. Fakat hak sahipleri en kısa sürede tapularını teslim alacak” dedi.

HİÇBİR BAŞARI TESADÜF DEĞİLDİR

Kepez’le ilgili her seçim dönemimde iddialı sözler söylediğini hatırlatan Türel, “Kepez, Antalya’nın arka bahçesi değil, ön bahçesi olacak. Kepez Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çift kanatlı uçacak demiştim. Sahil şeridindeki Konyaaltı ve Muratpaşa ile aynı kaliteye kavuşacağını söylemiştim. Bu kapsamda önemli adımlar attık. İşte bu temel atma töreninde Kepez artık çift kanatla uçuyor. O nedenle burada Kepez’i katma değerine katkı sağlayacak bir proje gerçekleşiyor. Bu projede Samut kardeşler çok önemli bir cesareti gösteriyor. Bunun karşılığını da alacaklar. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Antalya’da yapmış oldukları projelerle kente önemli bir katma değer sağlıyorlar” diye konuştu.

AĞABEYİNE SÖZÜ VERDİ

Kentsel dönüşüm alanı üzerine kurulacak Taç Premium Konutları’nı yapacak Samut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Samut, projeyi anlatması için sözü ağabeyi Bekir Samut’a verdi. Projenin ayrıntılarına girmeyen Samut, “Burası için 2 yıldır çalışıyoruz. Bugün ilk beton atıldı. Çok çalışacağız” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle