Hoşgeldiniz  

Yaralı Yeşil Deniz Kaplumbağası Tedavi Altına Alındı

SEMİH KÖKEN | 24 Ekim 2018 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Yaralı Yeşil Deniz Kaplumbağası Tedavi Altına Alındı

Antalya’da Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince yaralı olarak kurtarılan yeşil deniz kaplumbağası, Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde (DEKAMER) tedavi altına alındı.

Antalya‘da Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince yaralı olarak kurtarılan yeşil deniz kaplumbağası, Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde (DEKAMER) tedavi altına alındı.

Kemer ilçesinde, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri yaralı olarak kıyıya vurmuş halde buldukları yeşil deniz kaplumbağasını (Chelonia mydas) kurtararak Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkililerine teslim etti.

Yetkililer tarafından, Muğla‘nın Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi’nde bulunan DEKAMER’e getirilen ve röntgeni çekilerek açık yarası temizlenen deniz kaplumbağasının kabuğunda kırık ve kanama tespit edildi.

“Kader” adı verilen ve yaklaşık 5 yaşında olduğu tahmin edilen yeşil deniz kaplumbağası, yapılan müdahalenin ardından yoğun bakımda tedavi altına alındı.

DEKAMER Müdürü Prof. Dr. Yakup Kaska, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeşil deniz kaplumbağalarının kıyıya yakın yerlerde deniz çayırlarıyla beslendiğini söyledi

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle