Hoşgeldiniz  

Yapılandırmada ödeme uyarısı

Semih Köken | 28 Temmuz 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

ANTALYA Vergi Dairesi Başkanı Metin Uzun, vergi ödemeleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

 

Antalya Vergi Dairesi Başkanı Uzun, “7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun kapsamında yapılandırılan borçların birinci, 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında yapılandırılan borçların üçüncü, 2016 yılında elde edilen gelir unsurlarına ilişkin Gelir Vergisi’nin ikinci ve 2017 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi ikinci taksitinin ödeme süreleri 31 Temmuz 2017 Pazartesi günü sona ermektedir” dedi.

 

7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair yasanın devam edebilmesi için yapılandırma taksitlerinin 2 ayda bir ödemeli olduğunu belirten Antalya Vergi Dairesi Başkanı Metin Uzun, peşin veya ilk taksit ödemelerinin 31 Temmuz 2017 Pazartesi günü 23.59’a kadar yapılması gerektiğini hatırlattı. Metin Uzun, taksitlerin ilk 2’sini zamanında ödemeyenlerin kanunun getirdiği imkanlardan yararlanamayacağını vurguladı. Ayrıca yapılandırmasını peşin ödeme şeklinde yapan mükelleflere ödeme esnasında peşin ödeme indiriminin de yapılacağını anlattı.

Yeniden yapılandırmanın kesinleşmiş borçlara ödeme kolaylığı getirdiğini kaydeden Antalya Vergi Dairesi Başkanı Uzun, “Vatandaş bu son fırsatı kaçırmasın. Bu kapsamda vergi dairelerinde meydana gelmesi muhtemel sıkışıklığın önlenmesi ve mükelleflere kolaylık sağlanması amacıyla Antalya merkez ve ilçe vergi daireleri ile malmüdürlükleri de 29 Temmuz 2017 Cumartesi saat 17:00’a kadar, 31 Temmuz 2017 Pazartesi saat 23.59’a kadar açık bulundurulacak” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle