Hoşgeldiniz  

Yağmur ormanları Expo’da

Semih Köken | 30 Mart 2016 | Antalya Haber, EXPO 2016, Gündem, Yaşam A- A+

Yağmur ormanları Expo’da

ANTALYA’nın 22 Nisan’da açılışı yapılacak Expo 2016’da üst yapılardan büyük bölümü tamamlandı. Expo Serası veya Yağmur Ormanları Serası olarak da adlandırılan serada, tropik ve yağmur ormanlarında yetişen bitki türleri sergilenecek.

ANTALYA'NIN 22 NISAN'DA ACILISI YAPILACAK EXPO 2016'DA UST YAPILARDAN BUYUK BOLUMU TAMAMLANDI. EXPO SERASI VEYA YAGMUR ORMANLARI SERASI OLARAK DA ADLANDIRILAN SERADA, TROPIK VE YAGMUR ORMANLARINDA YETISEN BITKI TURLERI SERGILENECEK.(FOTO:ANTALYA-DHA)

A1 kategorisinde botanik dalında Türkiye’de ilk defa düzenlenecek bu dev organizasyon için Aksu’da 1121 dekar alanda yaklaşık 2 yıldır devam eden yoğun çalışmalar neticesinde kule hariç birçok yapı tamamlandı. Bu yapılar arasında en dikkat çekenlerden biri de Yağmur Ormanları Serası olarak da adlandırılan Expo Serası oldu.

51 metre çapında 2568 metrekare alandan oluşan ve en yüksek noktası 20 metre olan serada tropik iklim bitkileri ve Amazon gibi yağmur ormanlarından Antalya’ya getirilen bitkiler bulunuyor. Birçoğu Türkiye’de bilinmeyen ve görülmeyen bu bitki türlerinden oluşan serada, 44 tür ve 500’ün üzerinde bitki bulunuyor. Sıcaklığı 22-24 derece arasında tutulan serada nem oranı da yüzde 70-80 dolayında tutuluyor.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle