Hoşgeldiniz  

‘Vergi yapılandırmasını son güne bırakmayın’

Semih Köken | 16 Haziran 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

‘Vergi yapılandırmasını son güne bırakmayın’

ANTALYA Vergi Dairesi Başkanı Metin Uzun, beraberindeki heyetle Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır’ı ziyaret etti.

 

ATB Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan’ın bulunduğu ziyarette Metin Uzun, 27 Mayıs 2017’de yürürlüğe giren 7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ilişkin yasayla ilgili bilgilendirmede bulundu. Metin Uzun, yasa kapsamında, 31 Mart 2017 tarihinden öncesine ilişkin gelir vergisi, kurumlar vergisi, motorlu taşıtlar vergisi, katma değer vergisi, özel tüketim vergisi, gibi tüm vergiler ile trafik, nüfus, seçim, askerlik para cezası, karayolları usulsüz geçiş cezaları ile öğrenim ve katkı kredisi ve ecrimisil gibi borçların ödenebileceğini belirtti.

 

Mükellefi rahatlatacak düzenlemeden yararlanılması çağrısında bulunan Uzun, ekonomik olarak zor durumda olan ancak iyi niyetli mükelleflerin ödeme sıkıntısını aşmak amacıyla düzenlenen yasa ile vatandaşın ekonomik faaliyetlerini daha kolay yürütebileceğini ifade etti. Yasanın kendi içinde uzatma süresinin olmadığını vurgulayan Metin Uzun, yasadan yararlanmak isteyen borçluların 30 Haziran’a kadar başvuruda bulunmaları gerektiğini hatırlattı. Uzun, “Mükelleflerin başvurularını son güne bırakmamalarını umuyoruz” dedi.

 

TAKSİTLER 2 AYDA BİR ÖDEMELİ

 

Vergi Dairesi Başkanı Uzun, yasadan yararlanmak isteyen borçluların, bizzat bağlı olunan vergi dairesine gelerek veya posta yoluyla ya da Gelir İdaresi Başkanlığı’nın www.gib.gov.tr adresi üzerinden internet aracılığıyla başvurularını yapabileceğini bildirdi. Metin Uzun, taksitlerin 2 ayda bir ödemeli olacağını belirterek, peşin veya ilk taksit ödemelerinin 31 Temmuz 2017 Pazartesi günü bitimine kadar yapılması gerektiğini hatırlattı. Metin Uzun, taksitlerin ilk 2’sini zamanında ödemeyenlerin kanunun getirdiği imkanlardan yararlanamayacağını vurguladı. Uzun, yapılandırmasını peşin ödeme şeklinde yapan mükelleflerin peşin ödeme indiriminden yararlanacağını kaydetti. Yeniden yapılandırmanın kesinleşmiş borçlara ödeme kolaylığı getirdiğini belirten Uzun, “Vatandaş bu fırsatı kaçırmasın” dedi.

 

VERGİ ÜRETİMLE ARTAR

 

ATB Başkanı Ali Çandır, ekonomik dalgalanmalar nedeniyle iş dünyasının sıkıntılı bir dönemden geçtiğini belirterek, yeniden yapılandırmaya ilişkin yasanın borçlular için bir fırsat olduğunu vurguladı. Verginin kutsallığına işaret eden Çandır, verginin artması için yatırımların önünün açılması, üretimin teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı. Uzun’a ziyareti nedeniyle teşekkür eden Çandır, üyelerini yeniden yapılandırmayla ilgili bilgilendireceklerini söyledi.

 

Vergi Dairesi Müdürü Metin Uzun, ATB Başkanı Ali Çandır’a 6736 Sayalı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırmasına İlişkin Kanunun mayıs ayında yapılan taksit hatırlatma kampanyasına yaptığı destek nedeniyle teşekkür belgesi sundu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle