Hoşgeldiniz  

Validen Ramazan genelgesi

SEMİH KÖKEN | 17 Haziran 2015 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Antalya Valisi Muammer Türker, yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle genelge yayımladı. Vali Türker genelgesinde, “Dini hayatımızda önemli bir yeri olan, yardımlaşma, dayanışma, rahmet ve bereketin arttığı, sevgi, saygı, sabır ve kardeşliğin güçlendiği, birlik ve beraberliğin pekiştiği Ramazan ayı, 18 Haziran 2015 tarihinden itibaren idrak edilecektir. Vali yardımcıları ve ilçe kaymakamları başta olmak üzere, kamu kurum ve kuruluş üst yöneticilerinin, Ramazan ayı boyunca hastane, hapishane, huzur evi, sevgi evleri ve çocuk yuvaları ile benzeri yerleri ziyaret etmeleri birlik ve beraberlik anlayışı ile sosyal yardımlaşma ve dayanışma duygularını pekiştirecektir” dedi.

Genelgede, kamu kurum ve kuruluşlarının kendi aralarında iftar programları yapmayacağını da aktaran Vali Türker, şöyle dedi:

“Ayrıca sivil toplum kuruluşları ile meslek teşekküllerinin kendi aralarında ve varlıklı kişilere yönelik iftar davetlerinin, Ramazan ayının manevi iklimi ile bağdaşmayacağı, bunun yerine ihtiyaç sahipleri, hasta ve yaşlılar ile gazi ve şehit ailelerinin ihtiyaçlarını gidermeye yönelinmesinin daha uygun olacağı değerlendirilmektedir. Yine, Ramazan ayı boyunca il ve ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarının, hayır yapmak isteyen vatandaşlarımızın imkanlarını da birleştirerek muhtaç vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaları, uygun mahallerde aşevleri veya benzeri mekanlar kurarak iftardan yararlanmalarının sağlanması yerinde olacaktır. Bu vesileyle, her kademede görev yapan tüm kamu personelinin Ramazan ayını kutlar, Ramazan ayının anlam ve önemine binaen gereken hassasiyetin her kademede gösterilmesini önemle rica ederim.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle