Hoşgeldiniz  

VALİ TÜRKER’DEN RAMAZAN BAYRAMI GENELGESİ

SEMİH KÖKEN | 14 Temmuz 2015 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel A- A+

Antalya Valisi Muammer Türker, imzasıyla Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, ilçe kaymakamlıkları ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına bir genelge gönderildi. Genelgede Vali Türker, Antalya ili mülki hudutları dâhilinde bayramın huzur ve güven içerisinde tamamlanmasına esas olmak üzere emniyet, asayiş, trafik tedbirlerinin alınmasını istedi.

Vali Türker genelgesinde şunları ifade etti:

“Antalya ili mülki sınırları dahilinde Ramazan Bayramı’nın huzur ve güvenlik içerisinde idrak edilmesine esas olmak üzere belirlenen tertip ve tedbirlerin alınması uygun görülmüştür. İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü 15 Temmuz Çarşamba günü akşamından itibaren sorumluluk bölgeleri itibariyle, huzur planlarını uygulamaya koyacaklar ve emniyet-asayiş tertip ve tedbirlerini 20 Temmuz Pazartesi günü sabahına kadar aksaksızca sürdüreceklerdir. Havaalanı, liman ve terminallerde yaya ve motorlu devriyeler ile şehir içi ve Devlet karayolları üzerinde tertip edilecek trafik ve asayiş ekiplerinin sayıları arttırılacak, vatandaşlarımızın huzurlu ve güvenli seyahatlerine hazır hale getirilecektir. Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı da Antalya İli mülki karasularında tertip ve tedbirlerini yukarıda belirtilen tarihler arasında kesintisiz olarak sürdüreceklerdir” dedi.

Büyükşehir ve İlçe Belediyesi Zabıta ekiplerinin mevzuata uygun olarak denetimlerin yapılmasını istendiği genelgede Vali Türker şöyle devam etti:

“Büyükşehir ve İlçe Belediyelerin özellikle alış-veriş yerleri ile eğlence yerlerini ve diğer umuma açık mahalleri mevzuatlarına uygun olarak ve tefrik edilecek zabıta ekipleri marifetiyle etkin bir şekilde denetleyeceklerdir. Belediyeler; itfaiye, su ve kanalizasyon arıza ekiplerini bayram süresince göreve hazır hale getirecek ve nöbetçi memurluklarını vatandaşlarımızın müracaatlarına sürekli açık tutacaklardır. Toplu taşıma araçlarının seferlerinde sürekliliğinin sağlanması amacıyla gerekli tedbirler önceden planlanacaktır. Sağlık, nöbetçi eczane ve haberleşme ile elektrik hizmetleri için gerekli hazırlıklar ilgili birimler sorumlularınca önceden planlanacak ve acil müdahaleler için yeterli ekip ve teçhizatları tüm bayram süresince hizmete hazır hale getirilecektir. Sosyal Hizmet Kurumlarının vatandaşlar tarafından ziyaretlerine esas olmak üzere gerekli tertip ve düzenlemeler Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce sağlanacaktır” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Antalya Valiliği Ramazan Bayramının idrak edileceği 17 Temmuz Cuma günü saat 11:00-12:00 saatleri arasında Antalya’lılar ile Kamu Görevlilerinin birbirleri ile bayramlaşmalarını sağlamak üzere, Antalya Kültür Merkezi’nde(AKM) toplu bayramlaşma yapılacak.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle