Hoşgeldiniz  

Vali Türker’den Kemer’e ziyaret

SEMİH KÖKEN | 18 Şubat 2015 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel A- A+

Antalya Valisi Muammer Türker’in rutin ziyaretlerindeki ilçe Kemer oldu. İlk olarak Kemer Kaymakam vekili Halil Serdar Cevheroğlu’nu ziyaret eden, Türker’i burada Kemer Kaymakam Vekili Halil Serdar Cevheroğlu, Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, Antalya İl Jandarma Komutanı Ahmet Yurdagül, Antalya İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, Kemer İlçe Jandarma Komutanı Yasin Berçin, Kemer Emniyet Müdürü Muhittin Ergen, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ve Başkan Yardımcıları, Kemer Milli Eğitim Müdürü Osman Damarcan ile Kemer Protokolü üyeleri karşıladı.

 

Karşılamanın ardından Kaymakamlık makamına geçen Vali Türker ve beraberindeki heyete, Kemer Kaymakam Vekili Halil Serdar Cevheroğlu’ndan Kemer ile ilgili bir brifing verildi.

CEVHEROĞLU’NA SUPRİZ DOĞUM GÜNÜ PASTASI

Ardından Kemer Kaymakamı Halil Serdar Cevheroğlu’nun doğum günü dolayısıyla Crystal De Lux Otel Genel Müdürü Ali Osman İlhan’ın hazırlatmış olduğu pasta kesildi. Kemer Kaymakam Vekili Cevheroğlu, Vali Türker’e, Kemer’in genel fotoğrafının bulunduğu bir tablo hediye etti.

KEMER BELEDİYESİ’NE ZİYARET

Kemer Belediye Başkanlığı ziyaretinde Belediye Başkanı Mustafa Gül, Başkan Yardımcıları Ahmet Can, Kemal Yüksel, Semih Top ve Nuray Minta ve Daire Müdürleri tarafından karşılanan Vali Türker, Başkanlık makamında, Başkan Mustafa Gül’den belediye çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Görüşmeler ardından kısa bir açıklama yapan Antalya Valisi Muammer Türker şunları söyledi;

“IDYROS ANTİK KENT İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZ OLACAK”

Idyros Kemer’in merkezinde çok kayda değer bir yer. Oranın mutlaka turizme kazandırılması lazım. Hem yerli hem de yabancı turistler ve burada yaşayanlar için. Bununla ilgili olarak da görüşmelerimiz oldu. Bir formül arayışı içerisindeyiz. Bu işte iki konu ön plana çıkıyor. Bir tanesi kaynak bulunması, bir diğeri ise kimin yapacağı ile alakalı sorun. Biz bu konuyu aramızda mütalaa edeceğiz. Kültür Bakanlığının, Belediyenin, arazi Orman’a ait onlarında işin içinde olduğu bir formül üretmeye çalışacağız. Ama şu anda şöyle yapacağız diyebileceğimiz bir durum yok. Çünkü tarafların hepsi burada değil.

MOBESELERDE, MERKEZİN PROBLEMİ ÇÖZÜLDÜ MAHALLELER İLE İLGİLİ GÖRÜŞMELER YAPILACAK

MOBESE konusu ile ilgili olarak Kemer Belediye Başkanımız ile konuştuk. Şu anda belediyenin uhdesinde görünüyor MOBESE’lerin mülkiyeti, GATAB’dan dolayı. Jandarma’nın MOBESE’leri konusunda biraz daha detaylı konuşmamız lazım. O biraz daha külliyetli bir şey gerektiriyor. Onu artık Jandarma Genel Komutanlığı ile de paylaşırız ama polis bölgesi olan merkezdeki MOBESE’ler ile ilgili olarak mutabakat sağladık. Onu biz Emniyet Genel Müdürlüğü’müze belediyeden devralıp, borçlarını da temizlemek suretiyle. Tüm borçlarını temizlemeyi de belediyemiz üstleniyor. Emniyet Genel Müdürlüğü’ne devredip oranın çalışmasını sağlayacağız.

“DAYANIŞMADAN DOLAYI TEŞEKKÜRLER”

Ben açıkçası Kemer’e çok geldim ama programlı geldim. Çeşitli otellerde yapılan toplantılara gelmiştim. İlçe ziyaretlerini yaptıkça, bizim standart uygulamamız önce Kaymakamlık sonra Belediyeler. Bütün ilçelerde aynı şeyi yapıyoruz. Burada da onu yaptık. Zaten görüşüyorduk. Gerek Kaymakamımız ile gerekse Belediye Başkanımızla değişik vesilelerle görüşüyorduk ama rutin olarak böyle bir program bugün kısmet oldu. Geldik Başkanımızla da dertleştik, konuştuk. Bir takım sorunları çözdük en azından. Bu çok önemli bir şeydi. Diğer ilçelerimizde de benzer uygulamaları yapıyoruz. Bundan mutluyuz. Dertleşiyoruz yani ortak konuları dile getiriyoruz. Ortak sorunları gündeme getiriyoruz. Elimizden ne geliyorsa paylaşıyoruz karşılıklı olarak. Olumlu bir hava çıktı. Ben hem Kaymakam beye hem de Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum, buradaki yakın işbirlikleri dolayısıyla” dedi.

ESNAFLARI DİNLEDİ

Vali Türker, ziyaretlerin ardından Liman Caddesi’nde esnaf ziyaretinde bulundu. Esnaflara çeşitli sorular soran Vali Türker, özellikle imitasyon olmaması isteğini söyledi. Bir esnafında Vali Türker’in sorunlarınız var mı sorusu üzerine problemlerinin hanutçular ve shooppingler olduğunu belirtti. Mağazalardan birinde karşılaştığı turistlerle de İngilizce olarak konuşan Vali Türker, Kemer’i nasıl buldukları ile ilgili sordu.

 

Liman Caddesi ziyaretinin tamamlanmasından sonra geçtiğimiz günlerde Antalya’da Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yapılan toplu açılışlarda açılan Kemer Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti. Malzemelerin taşınmaya başladığını ve en kısa sürede tamamen işler hale geçeğini öğrendiği hastane ile ilgili olarak da İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, Antalya Kamu Hastanesi Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz ve Kemer Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yılmaz Çiftçi’den bilgiler aldı. 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle