Hoşgeldiniz  

Vali Karaloğlu’ndan turizmcilere fiyat uyarısı

Semih Köken | 14 Şubat 2018 | Antalya Haber, Gündem, Turizm, Yaşam A- A+

Vali Karaloğlu’ndan turizmcilere fiyat uyarısı

ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, Antalya’nın 2017 yılında turist sayısı konusunda krizi aştığını belirterek, 2018 yılında geliri krizden önceki dönemin üstüne çıkarmak için çaba göstereceklerini söyledi.

 

Vali Münir Karaloğlu, Konyaaltı Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (KONYSİAD) aylık olağan toplantısına katıldı. Antalya’da göreve başladığı günden bu yana kent hakkındaki izlenimlerini aktaran Vali Münir Karaloğlu, 2018 yılı için turizmde umutlu olduklarını ifade etti. 2016 yılında Antalya’da göreve başladığını hatırlatan Vali Karaloğlu, o dönemde turizm esnafının yol kapatma, protesto eylemleriyle karşı karşıya geldiğini anlattı. Vali Karaloğlu, 24 Kasım 2015 tarihinde Rus uçağının düşürülmesi ve 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin Antalya’yı olumsuz etkilediğine değindi.

 

‘BU ŞEHİRDE POTANSİYEL OLDUĞUNU GÖRDÜM’

 

2016 yılının Türkiye ve Antalya için zor bir yıl olduğuna vurgu yapan Vali Münir Karaloğlu, en kötü sezonda bile Antalya’nın 6,5 milyon yabancı turist ağırlandığına dikkati çekti. Vali Münir Karaloğlu, “Bu kentin potansiyeli var. Bu kent ayağa kalkar. İş insanlarına, sektör çalışanlarına bu kentin potansiyeline güvenin dedim. Hep bunu söyledim ve gerçekte buydu. Antalya’nın potansiyeli, iyi yetişmiş insan gücü kaliteli tesisleri var. Antalya bu sorunlu dönemi çok kolay atlatabilecek kuvvetteydi” dedi.

 

‘İNANÇLA GELEN BAŞARI’

 

2017 yılı başında Antalya’nın 10 milyondan fazla turist ağırlayacağı hedefini koyduklarını belirten Vali Münir Karaloğlu, sektör temsilcileri ve basın mensuplarından kendisine inanmayanların olduğunu dile getirdi. Vali Karaloğlu, “2017 yılında bu kentin potansiyelini inanç ve kararlılıkla çalışarak göstermiş olduk. Yüzde 58’lik bir artış gösterdik. Yoğun bir tempoyla kamu, sektör, belediye sivil toplum ve medya iş birliğiyle çalıştık. Avrupa’da, Rusya’da, Ortadoğu’da, Hindistan’da, Çin’de çeşitli pazarlarda çeşitli faaliyetler düzenledik. Nitekim 10 milyon 489 bin yabancı turist geldi bu şehre. Bu fena bir rakam değil” diye konuştu.

 

KISA DÖNEMDE HEDEF BİN DOLAR

 

Geçen sene turist sayısı bakımında krizden kurtulduğunu lakin kazanç yönünden fiyatların çok aşağı çekilmesi nedeniyle aynı başarının elde edilemediğini aktaran Vali Münir Karaloğlu, “Bu sene kendinizi artık naza çekin. Bu sene her önünüze düşen tur operatörüne otelinizi ucuza vermeyin. Ön rezervasyonlardaki indirim oranlarınızı düşürün. Geçen sene turist sayısını düzelttik. Bu sene de geliri krizden önceki seviyenin üstüne çıkarma yılı olacak. Fiyatlar konusunda bir önceki yıla göre daha dikkatli olun. Turist başına gelirleri 680 dolardan 1000 dolara doğru çekelim” dedi.

 

‘2018 DAHA İYİ OLACAK’

 

Turizmin Antalya için taşıyıcı sektör olduğunu belirten Vali Münir Karaloğlu, turizm iyi olduğu takdirde sanayinin ve tarımın da aynı oranda iyiye gittiğini açıkladı. Milli istihdam seferberliğinde Antalya’nın ikincilik başarısından ve ihracat oranlarındaki artışlardan da bahseden Vali Münir Karaloğlu, 2018 yılında Antalya’dan umutlu olduklarına vurgu yaptı.

 

Vali Münir Karaloğlu daha sonra dernek üyelerinin sorularını da cevaplandırdı. Toplantı’nın ardından Vali Münir Karaloğlu, alanında başarılı olan iş adamlarına başarı belgelerini verdi, dernek üyeleriyle aile fotoğraf çektirdi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle