Hoşgeldiniz  

Vali Karaloğlu’ndan turizmcilere Arap pazarı uyarısı

Semih Köken | 30 Eylül 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Vali Karaloğlu’ndan turizmcilere Arap pazarı uyarısı

ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, Arap turistlerin dünyanın her yerinde para harcadığına dikkati çekerek, “Antalya’nın bu dönemde krizi daha hafif atlatabilmesi için mutlaka pazar çeşitlemesine, sektörün yüzünü ve yönünü Arap destinasyonuna çevirmesi lazım” dedi.

Vali Münir Karaloğlu, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) işbirliğiyle Kuveyt, Katar, Bahreyn ve Dubai’den gelen bir grup gazeteciyi makamında kabul etti. Yabancı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Karaloğlu, Antalya’nın turizmi ve tarımı başta olmak üzere ekonomisi ve tarihi zenginlikleri hakkında bilgi verdi. Antalya’nın Körfez ülkelerine çok yakın bir destinasyon olduğuna vurgu yapan Vali Karaloğlu, buna rağmen her yıl yaklaşık 13 milyon yabancıyı ağırlayan Antalya’ya Körfez ülkelerinden neredeyse yok denecek kadar az misafir geldiğini söyledi.

Bu durumun yalnızca Körfez ülkeleri için değil bütün Arap yarımadası için geçerli olduğuna değinen Karaloğlu, “Antalya, Arap yarımadasına uçakla birkaç saat mesafede bir destinasyon. Arap turistler en çok ülkemizde İstanbul, Bursa, Trabzon gibi yeşil ve su kaynakları bol şehirlere gelmekte” dedi.

‘ANTALYA DENİZ, KUM VE GÜNEŞTEN İBARET DEĞİL’

Antalya’nın deniz, kum ve güneşten ibaret olmadığını, Antalya’nın hemen gerisinde, Toros Dağlarında doğal güzellikler, su ve yeşili bulmanın mümkün olduğuna değinen Karaloğlu, “Antalya’da sahilde yüzerken yarım saat içerisinde kayak yapmak için kayak merkezine ulaşmak mümkün. Bu ülkelerden Antalya’ya yeterince turist gelmemesinin tek nedeni de bizim bu pazarlara iyi çalışmamış olmamızdır. Antalya’yı ziyaret etmeniz bir ilk ve başlangıç olur ki ülkelerinize döndüğünüzde yapacağınız yayınlar ve çalışmalar sayesinde ülkeleriniz ile Antalya arasında turizm hareketlerini güçlendirmiş olur” dedi.

‘HEDEF PAZARLAR GENİŞLETİLMELİ’

Arap turistlerin dünyanın her yerinde para harcadığına da dikkati çeken Vali Karaloğlu, Antalya’nın bu dönemde krizi daha hafif atlatabilmesi için mutlaka pazar çeşitlemesine gitmesi gerektiğine işaret etti. Hedef pazarların çoğaltması gerektiğine değinen Vali Münir Karaloğlu, “Arap dünyasına yönelik çalışmalarımız devam edecek. Sektörün de yüzünü ve yönünü Arap destinasyonuna çevirmesi lazım. Buna ihtiyacımız var” dedi.

ARAP DESTİNASYONUNDA YENİ BAŞLANGIÇ

Vali Karaloğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Valiliği, Türk Hava Yolları’nın (THY) bu konuda çalışma içerisine girdiğini vurguladı. Ekim ayının ilk haftası ve kasım ayının ilk haftasında Arap dünyasından 300’e yakın tur operatörü ve gazeteciyi Antalya’da ağırlayacaklarını kaydeden Vali Karaloğlu, “Özellikle Türkiye’ye o bölgelerden turist getiren tur operatörlerine Antalya’nın avantajlarını, tesislerini, iklimlerini, sahilini, dağını, kültürünü, tarihini ve gastronomisini yeniden anlatmamız lazım gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda da sektörün bir talebi var. Sektör de artık bizim söylediğimiz noktada. Bir taraftan sektör, bir taraftan bakanlık, bir taraftan biz kendi imkânlarımızla Arap destinasyonuna yeni bir başlangıç yapmak istiyoruz” diye konuştu.

DOĞRUDAN UÇUŞ

Körfez ülkeleriyle Antalya’ya doğrudan tarifeli uçuşların başlaması gerektiğini de ifade eden Karaloğlu, THY’nin bu konuda hızlı hareket etmesi gerektiğini söyledi. Körfez ülkeleriyle tarifeli uçuş ayarlayabilmesi halinde işlerinin daha da kolay olacağını vurgulayan Karaloğlu, “THY, mutlaka hem Arap dünyası, Suudi Arabistan ve Körfez ülkeleriyle Antalya’ya direkt uçuş başlatmalı. O ülkelerin kendi milli hava yolu şirketlerinden de beklentimiz bu yönde” diye konuştu.

Türkiye’ye birçok defa geldiklerini, ancak Antalya’ya ise ilk defa geldiklerini belirten gazeteciler, Vali Münir Karaloğlu’na gösterdikleri konukseverlikten dolayı teşekkür etti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle