Hoşgeldiniz  

Vali Karaloğlu’ndan ‘sebzede hormon’ iddialarına tepki

Semih Köken | 10 Haziran 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Vali Karaloğlu’ndan ‘sebzede hormon’ iddialarına tepki

ANTALYA Toptancı Hali’ndeki sahur programına katılan Vali Münir Karaloğlu, sebzede hormon bulunduğu iddialarına, “Seraya hiç girmemiş insanların çıkıp serayla, domatesle ilgili demeç vermesi çok da şık değil. Televizyonlara çıkıp 30- 40 sene önceki bilgileriyle çiftçinin ürettiği malı kötülemesinler” dedi.

Vali Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal Kompleksi’nde kurulan sahur sofrasında üretici ve komisyoncularla bir araya geldi. Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Kepez İlçe Emniyet Müdürü İlker Ekşi, Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp ile Toptancı Hal Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Cüneyt Doğan’ın da katıldığı sahurda Vali Karaloğlu, üretici ve komisyoncuların şikayetlerini dinledi.

Sahurun ardından beraberindekilerle hal kompleksindeki üreticileri ziyaret eden Vali Karaloğlu, sebze fiyatları ve üretim şekilleri hakkında bilgilendirildi. Vali Karaloğlu, Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp’ten de ilaç kalıntısı ve hormon olup olmadığı konusunda da bilgiler aldı.

HORMON İDDİALARI

Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp çeşitli televizyon programlarındaki ‘hormon’ iddialarından şikayet etti. Antalya’da üretilen sebzenin 12 ay yenilebilir kalitede olduğunu anlatan Başkan Alp, “Biz ne kadar söylesek de ‘kendi çapımızda konuşuyoruz gibi algılanıyoruz. Üreticinin ürünü, emeği ayaklar altına alınıyor. ‘Hormon’u artık dilimizden çıkarmalıyız. Çiftçi kendi ayağına sıkmaz” diyerek Vali Münir Karaloğlu’ndan bu konuda destek istedi.

ANTALYA TOHUM MERKEZİ

Antalya’nın sebze tohumunun merkezi olduğunu da vurgulayan Karaloğlu, “Antalya Valisi olana kadar Türkiye’deki sebze tohumunun yüzde 100’nün İsrail’den geldiğine inanıyordum. Antalya’ya geldiğimde yüzde 100’ünü ürettiğimizi gördüm. Ancak bunu topluma ne yazık ki anlatamıyoruz” diye konuştu.

VALİDEN TEPKİ

Vali Karaloğlu ‘sebzede hormon iddialarına ise tepki göstererek, “Bizim şu anda hormon kullanılan ürünümüz hiç yok. Antalya bölgesinde ‘hormon’ diye bir şey kesinlikle yok. Dölleme olayı bambus arılarıyla yapılıyor” dedi.

Vali Karaloğlu ise şunları söyledi:

“Bazı insanlar televizyon programlarında tarım ürünlerinde hormon kullanıldığına ilişkin açıklamalar yapıyor. Seraya hiç girmemiş insanların çıkıp serayla ilgili, domatesle ilgili demeç vermesi çok da şık değil. Bunu bıraksınlar. Çok merak eden varsa gelsin, biz gezdirelim onları. Hocalarımız da gelsin, incelesinler. Televizyonlara çıkıp 30- 40 sene önceki bilgileriyle hala çiftçinin ürettiği malı kötüleme ya da tüketici nezdinde itibarsızlaştırma yapılmasınlar.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle