Hoşgeldiniz  

Vali Karaloğlu, İngiliz elçiyi kabul etti

Semih Köken | 31 Ekim 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Vali Karaloğlu, İngiliz elçiyi kabul etti

ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, İngiltere Ankara Büyükelçisi Richard Moore’u makamında kabul etti.

Vali Münir Karaloğlu, görev süresi sona eren İngiltere Ankara Büyükelçisi Richard Moore’un veda ziyaretini kabul etti. Karaloğlu, Richard Moore’un yaptığı ziyaretten dolayı memnun olduğunu dile getirdi. Antalya’ya İngiliz turistlerin ilgisinden bahseden Karaloğlu, “Bu seneyi pozitif kapattık. Yüzde 6 civarında bir dönüş gerçekleşti. Büyükelçi yüzde 25 düşer demişti. Geçen sene, yüzde 6’nın üzerinde kapadık. 2018 yılındaki beklentimiz yüzde 30. Bunu ezbere söylemiyoruz. Çalışan tur operatörlerinin rezervasyonlarını, toplayarak söylüyoruz. İngiliz turistler tekrar Antalya’ya dönmüş olacak. Bunda Sayın Büyükelçinin katkısı önemli, geçen sene o zor dönemde ailesiyle burada tatil yaptı, bunun güven ortamının oluşmasında büyük katkısı oldu. Bunun için de ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.

“İNGİLİZLER ANTALYA’YI ÇOK SEVİYOR”

Antalya’nın Türkiye açısından önemli bir şehir olduğunu belirten Richard Moore ise İngiltere açısından da inanılmaz derecede önemli olduğuna dikkati çekti. Moore, Antalya’nın önemli bir turizm merkezi olduğundan bahsederek, “İngilizler için Antalya sevgili bir şehir” dedi. Türkiye’nin 2016 yılında yaşadığı siyasal kriz ortamından büyük bir sıçrama yaparak kurtulmasından etkilendiğini de dile getiren Moore, bu durumdan çok memnun kaldığını ifade etti. İngilizlerin Antalya’yı çok sevdiğine de değinen Büyükelçi Moore “2016 yılı Türkiye için turizm açısından çok zor bir yıldı. Fakat ben Türkiye’nin güçlü, çok etkileyici olduğunu biliyordum. Bizim rakamlarımıza ve özellikle İngiliz tur şirketlerinin rakamlarına göre, İngiliz turistler Türkiye’ye geri dönüyorlar” diye konuştu.

Vali Münir Karaloğlu, İngiliz Büyükelçi Moore’a, Antalya’nın su altı zenginliklerini içeren ‘Su Altı Cenneti Antalya’ adlı kitabı hediye etti.

 

FOTOĞRAFLI

 

DHA-Bölge – Türkiye-Antalya – ANTALYA

 

Foto 1 indir

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle