Hoşgeldiniz  

Vali Karaloğlu: Antalya’da 803 kamu görevlisi açığa alındı

Semih Köken | 21 Temmuz 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

Vali Karaloğlu: Antalya’da 803 kamu görevlisi açığa alındı

ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, 15 Temmuz darbe kalkışması sonrasında kentte 803 kamu görevlisinin açığa alındığını açıkladı. Vali Karaloğlu, OHAL döneminde vatandaşın günlük normal hayatının hiçbir şekilde sınırlandırılmayacağını belirterek, “Vatandaşın kişisel özgürlüklerini sınırlamaya yönelik herhangi bir kararımız da olmayacak” dedi.
ANTALYA VALISI MUNIR KARALOGLU, 15 TEMMUZ DARBE KALKISMASI NEDENIYLE KENTTE 803 KAMU GOREVLISININ ACIGA ALINDIGINI ACIKLADI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
Antalya Valisi Münir Karaloğlu, 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) darbe girişimi sonrasında Antalya’da yürütülen gözaltı ve açığa alınan kamu görevlisi sayıları hakkında bilgi verdi.

FETÖ’CÜLER ÇAYCISINA KADAR TEMİZLENECEK

Bu arınma sürecinde ilk günden bu yana Antalya’da 803 kamu görevlisinin görevinden uzaklaştırıldığını belirten Vali Karaloğlu, “Bunlardan 49’u tutuklu, askeri personel, hakim ve savcı var içersinde. Gözaltında olanlar var, açıkta olanlar var. Bu süreç tamamlandı mı, hayır. Bu süreç kamu kurum ve kuruluşlarında en üst düzey yetkiliden, ilin valisinden en son şoförüne, çaycısına varıncaya kadar her kim varsa, bu Fethullahçı terör örgütüyle hala irtibatını kesmeyen, hala gönül bağını devam ettiren kim varsa, devleti bundan artık temizlemek zorundayız. Kesinlikle müsamaha etmeyeceğiz. Kesinlikle bunların devlette kalmasına göz yummamız mümkün değil. İnşallah en kısa zamanda bu yapıya mensup kişileri kamu kurum ve kuruluşlarından uzaklaştıracağız” dedi.

‘AHLAKSIZ, ALÇAKÇA BİR KALKIŞMA’

15 Temmuz gecesi bu ülkenin seçilmiş hükümetine, seçilmiş cumhurbaşkanına, milletin kendine karşı ahlaksız, alçakça bir kalkışma sözkonusu olduğunu belirten Münir Karaloğlu, şöyle konuştu:

“Başta sayın cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin, başbakanımızın gayretli yönetimi ve milletimizin darbeye geçit vermemesi dolayısıyla bu süreci hamdolsun atlattık sayılabilir. Tabi ortaya çıkan bir fotoğraf, Türkiye fotoğrafı var. 15 Temmuz’dan sonra hiç birşey olmamış gibi davranamayız. Çok büyük bir travma yaşadı toplum. Bu travmayı yaşatan virüslerden, mikroplardan bu vücudu, bedeni kurtarmamız lazım. Ben buna arınma süreci diyorum. Bu arınma sürecini hızlandırmak, ülkeyi tekrar normale hızlıca döndürebilmek için de dün önce MGK toplandı. Onun tavsiye kararından sonra sayın cumhurbaşkanımızın başkanlığında Bakanlar Kurulu toplandı ve ülkenin tamamında anayasamızın 120’nci maddesine göre olağanüstü hal ilan edildi.”

GÜNDELİK YAŞANTIYA MÜDAHALE OLMAYACAK

Gerekçenin şiddet olaylarının ülke geneline yayılması dolayısıyla kamu düzeninin ciddi şekilde bozulması olduğunu belirten Vali Karaloğlu, “Herşeyden önce OHAL yönetimi anayasal bir yönetim biçimidir. Bizim anayasamızda öngörülmüş, olağanüstü durumlar ortaya çıkınca, devleti yönetenlerin eline yeni bir enstrüman veren çok önemli bir anayasal kurumdur OHAL. Şunu belirtmek lazım, OHAL dolayısıyla Antalya’da ne olacak? Herşeyden önce vatandaşımız şundan emin olsun ki gündelik yaşantılarına hiçbir şekilde müdahale olunmayacak. Vatandaşın kişisel özgürlüklerini sınırlamaya yönelik herhangi bir kararımız da olmayacak. Vatandaşımız, işinde, gücünde, ticaretinde, turizminde devam etsin” diye konuştu.

FETÖ’YÜ TASFİYEDE HIZLI HAREKET İMKANI VERECEK

Bu kararın kendilerine Fethullahçı terör örgütünü tasfiye etmede hızlı hareket etmeyi, hızlı karar almayı sağlayacağını anlatan Vali Karaloğlu, “Gündelik yaşamına devam eden vatandaşımız için herhangi bir şey öngörmüyoruz. Herhangi bir sınırlama düşünmüyoruz. Antalya gibi dünyaya açık olan, ülkenin vitrini olan, turizmi çok güçlü olan bir şehirde kesinlikle kişisel hak ve özgürlükler noktasında bir sınırlama, kısıtlama düşünmüyoruz, yapmayacağız” dedi.

TATİLCİLERE ÇAĞRI

Vatandaşın seyahat özgürlüğü, ticaret özgürlüğü, gece sokakta gezme gibi konularda kesinlikle bir sınırlama düşünmediklerini dile getiren Karaloğlu, “Türkiye’nin hiçbir yerinde de olmayacak böyle bir şey. Vatandaşımız rahat olsun. Özellikle Antalya’da turizmi etkileyecek hiçbir ekstra tedbirimiz olmayacak. Zaten güvenliğe yönelik son 3-4 aydır farklı uygulamamız vardı Antalya’da. Antalya’nın girişinde çıkışında farklı yol kontrollerimiz vardı. Havalimanına girişte herkesi arıyorduk. Bunlar devam edecek. Bunlar zaten daha önce de vatandaşın yaşadığı, vatandaşa en az eziyetle yapmaya çalıştığımız işler ve onlara devam edeceğiz” dedi.

DEMOKRASİ NÖBETİ DEVAM EDİYOR

Cumhuriyet Meydanı’ndaki demokrasi nöbetine ilişkin de bilgi veren Karaloğlu, “Sayın cumhurbaşkanımız ‘Tamam herkes evine dönebilir, meydanları boşaltabilirsiniz’ deyinceye kadar vatandaşımız meydanlara sahip çıksın. Demokrasi nöbetine devam etsin. Kendimiz de bizzat her akşam katılmaya, vatandaşımızla beraber olmaya çalışıyoruz. Bakın bu süreç akamete uğradıysa vatandaşın kendi iradesine sahip çıktığı için uğramıştır. Sayın cumhurbaşkanımız da bunu çok önemsiyor” diye konuştu.

DARBE KALKIŞMASINDA ANTALYA’DAKİ DURUM

Antalya Emniyet Müdürlüğü’nde 1’i tutuklu, 102’si açığa alınan toplam 103 kişi. Asker olarak 3’ü tutuklu, 5’i gözaltında, 2’si başka ile teslim, 2’si firar, 22’si serbest bırakılmış 34 asker açığa alındı. Milli Eğitim’de 560 öğretmen açığa alındı. Hakim ve savcı olarak 1 gözaltı sürüyor, 45 hakim ve savcı tutuklandı, 6 hakim ve savcı denetimli olarak bırakıldı, 14’ü firar ve 2’si başka ile teslim olmak üzere toplam 68 hakim ve savcı hakkında işlem yapıldı. Mülkiyede 2 kişi gözaltına alındı, 1 kişi firarda. Sivil olarak 1 kişi gözaltında, 4 kişi de denetimli olarak serbest bırakıldı. İl müftülüğünde 3 kişi açığa alındı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde 1 kişi açığa alındı. Defterdarlıkta 3 kişi açığa alındı. Tapu kadastroda 4, Gelir İdaresi Başkanlığı’nda 16, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde 2 ve Sağlık Müdürlüğü’nde 1 personel açığa alındı. Bu kapsamda Antalya’da şu ana kadar 49 kişi tutuklandı. 9 kişi gözaltında, 17 kişi ise firar durumda.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle