Hoşgeldiniz  

Vali Karaloğlu: 15 Temmuz demokrasi devrimidir

Semih Köken | 06 Ağustos 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Vali Karaloğlu: 15 Temmuz demokrasi devrimidir

ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, 15 Temmuz 2016 tarihini demokrasi devrimi olarak nitelendirdi. Vali Karaloğlu, bu tarihin Türklerin Anadolu’ya girişi, Çanakkale Zaferi, Cumhuriyetin ilanı gibi tarihe geçeçeğini söyledi.

Darbe girişiminin 22’nci gününde tüm Türkiye’de olduğu gibi Antalyalılar yine sokaktaydı. 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe teşebbüsünü protesto amacıyla demokrasi nöbetine katılmak için binlerce kişi Cumhuriyet Meydanına akın etti. Cumhuriyet Meydanı’na gelen turistlerin de arandığı demokrasi nöbetinin 22’ncisinde bir polis helikopteri de havada dolaştı.

PERVANENE TAŞ DEĞMESİN

Gecenin sunucusu polis hepikopteri geçerken “Pilot abi Allah’a emanet ol. Gezerken sağda solda bir haşhaşi görürsen onları da toplaya toplaya git. Yolun açık olsun, pervanene taş değmesin inşallah” diye dilekte bulundu. Demokrasi nöbetine Vali Münir Karaloğlu, Antalya milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz ile birlikte 100’ün üzerinde muhtar katıldı.

İKİ MUHTARI ŞEHİT VERDİK

Hüseyin Akdeniz, 15 Temmuz akşamı gerçekleştirilen darbe teşebbüsü sırasında 2 muhtarın şehit edildiğini, bir muhtarın da gazi olduğunu söyledi. “Demokrasiye inancı olmayan, devletin içine sızmış, darbe girişiminde bulunan bu gözü dönmüş hainler 15 Temmuz gecesi milletin kendisini, milletin meclisini, milletin kurumlarını, milletin vergileriyle alınan uçaklarıyla, helikopterleriyle, tanklarıyla milletine karşı kullanmaya girişmişlerdir” diyen Akdeniz, milletin tankların önüne yatarak darbe girişimine dur dediğini söyledi.

MUHTARLAR MAHALLELERİN BELKEMİĞİDİR

Vali Münir Karaloğlu da muhtarları mahallelerin belkemiği olarak nitelendirdiği konuşmasında, “Muhtarlar demokrasi nöbetindeyse, mahalle nöbettedir. Biz 15 Temmuz’dan bu yana muhtarlarımızı hep yanımızda gördük. Her zaman ay yıldızlı al bayrak için, demokrasi için, cumhuriyet için millet için, milli irade için, seçilmiş cumhurbaşkanımız için, seçilmiş hükümetimiz için her zaman muhtarlarımızı da milletimizi de inşallah yanımızda görmeye devam edeceğiz” dedi.

15 TEMMUZ ÖNEMLİ BİR GÜNDÜR

Karaloğlu, “Sevgili Antalyalılar artık 15 Temmuz 2016 bizim tarihimizdeki çok önemli günlerimizden biri olacaktır. Tarihimimizde çok önemli altın günlerimiz var. Nedir bunlar? Mesela 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi. 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, 30 Ağustos 1922 Büyük Taarruz. 29 Ekim 1923 Cumhuriyetin ilanını gibi artık 15 Temmuz 2016 da Türk tarihinde yerini almıştır. 15 Temmuz Türk demokrasi devrimidir. Türk demokrasi zaferidir. Milletin zaferidir” dedi.

MECZUB BENZETMESİ

15 Temmuz’da bir meczuba uymuş, hain çetenin millet iradesine ve cumhurbaşkanının hayatına kastetmek istediğini belirten Karaloğlu, önümüzdeki pazar günü demokrasi nöbetinin İstanbul Yenikapı’da olduğu gibi Antalya Cumhuriyet Meydanı’nda da finalinin yapılacağını söyledi. Vali Karaloğlu, önümüzdeki pazar günü saat 17.00’de tüm Antalyalıları bu meydana beklediklerini söyledi.

Demokrasi nöbeti türküler ve marşlarla gece boyu devam etti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle