Hoşgeldiniz  

Uyuşturucu Ticaretine “Çekiç” Darbesi

Semih Köken | 22 Mart 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Antalya‘da narkotik dedektör köpek “Çekiç” ve 3 ortağı, bu yılın ilk üç ayında yaklaşık yarım ton uyuşturucu ele geçirilmesini sağladı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli dedektör köpeklerden Belçika kurdu cinsi “Çekiç” adlı köpek, polis memuru Cumali Ordu ile birlikte uyuşturucu tacirlerine karşı 3 yıldır amansız mücadele veriyor.

Çok özel eğitimlerden geçirilen ve eğitimin her aşamasından tam not alarak çıkan Çekiç, her türlü uyuşturucuyu ayırt edebilen hassas burnu sayesinde gizli bölme, alan tanımıyor, uyuşturucu neredeyse bulup ortaya çıkarıyor.

İdarecisi ile her gün ev, araç ve uçak aramalarına giden Çekiç, operasyonlarda aktif rol üstleniyor ve narkotik polisin en büyük yardımcılarından oluyor.

Çekiç tepki verince itiraf ettiler

Çekiç, son olarak Aksu ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda önemli bir rol oynadı.

Uyuşturucu ile Şube Müdürlüğünce düzenlenen operasyonda M.Ç. ve H.K’nin bulunduğu otomobili polis ekipleri durdurdu. Polis ekipleri otomobilde yaptıkları aramada herhangi bir uyuşturucu izine rastlamadı. Bu sırada zanlılar da otomobilde uyuşturucu bulunmadığını polis ekiplerini bildirdi.

Tam bu sırada olay yerine gelen Çekiç, hassas burnuyla otomobili koklamaya başladı.

Otomobilin tampon bölgesindeki bir noktaya sürekli patileriyle sürekli vuran Çekiç’in verdiği tepki üzerine paniğe kapılan şüpheliler, uyuşturucu madde taşıdıklarını itiraf etmek zorunda kaldı.

Polis ekipleri, özel bölmeye gizlenen 8 kilogram uyuşturucuyu çıkartarak M.Ç. ve H.K’yi gözaltına aldı.

Çekiç’in, uyuşturucuyu bulduğu bölgeyi patileriyle işaret ettiği anlar polis kamerası tarafından da görüntülendi

91 operasyonda kilolarca uyuşturucu 118 tutuklama

“Çekiç”, kendisi gibi dedektör köpek olan ortakları “Ben”, “Yaman” ve “Zeus” ile birlikte 2017 yılının ilk 3 aylık diliminde 91 operasyona katıldı.

Dedektör köpekler kimi zaman ayakkabı, kimi zaman otomobil ve tırlardaki gizli bölmeler, kimi zaman da evlerin bahçesine saklanan uyuşturucuları kolayca bulmayı başardı. Operasyonlarda 458 kilo 801 gram esrar, 6 kilo 40 gram eroin, 3 kilo 226 gram kokain, 5 bin 246 ecstasy, 244 bin 115 çeşitli uyuşturucu hap, 369 gram metamfetamin ele geçirildi.

Bu operasyonlarda gözaltına alınan 174 zanlıdan 118’i tutuklandı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle