Hoşgeldiniz  

ÜRAS: TOPALOĞLU ÖNCE SÖZLERİNİ TUTSUN

SEMİH KÖKEN | 13 Şubat 2019 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

ÜRAS: TOPALOĞLU ÖNCE SÖZLERİNİ TUTSUN

Üras  : Topaloğlu, Kemer halkına verdiği sözü nasıl tutuabilecek

Cumhur İttifakının MHP’li Belediye Başkan adayı Yusuf Üras, DSP adayı Necati Topaloğlu ile ittifak sürecinde yaşananları anlatırken kamuoyunun merak ettiği soruları yanıtladı.

Cumhur İttifakının MHP’li Belediye Başkan adayı Yusuf Üras, DSP adayı Necati Topaloğlu’nun Kemer halkına verdiği sözlerin doğru olmadığını söyleyerek kendi sosyal medya hesabında açıklamalarda bulundu.
Topaloğlu ile CHP’den aday adaylığı sürecinde defalarca kez görüştüklerini ve kim aday olursa birbirlerini destekleyeceklerinin sözünü verdiklerini ve anlaşma yaptıklarını belirten Üras bu görüşmelerin detaylarını anlattı. Topaloğlu’nun CHP’den aday olamayan Topaloğlu’nun aynı anda MHP ile görüştüğünü de açıklayan Üras, ayrıca 2014 seçimlerinde Mustafa Gül’ün yanında yer alanların şimdi DSP adayı Topaloğlu’nun yanındalar” dedi.
Üras ayrıca Topaloğlu’nu eleştirerek, Kemer halkına da “Bana söz veren, verdiği  sözü tutmayan, AK Parti’den aday adayı olup da Cumhur İttifakı’na uymayan, Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a verdiği sözü tutmayan Topaloğlu, Kemer halkına verdiği sözü nasıl tutabilecek” diye sordu.
Üras: Topaloğlu, Kemer halkına verdiği sözü nasıl tutabilecek?
Üras açıklamasında bu konunun milletin gerçekten merak ettiği bir konu olduğunu ve kamuoyunda çok soruyla karşılaştığını belirterek şunları söyledi:
“Bu konunun 6-7 aylık bir geçmişi var. Yani 2018’de biz Necati beyle görüştük. Kemer ile ilgili Necati beyin her yerde söylediği işte “ben Kemer’e şunu yapacağım  bunu yapacağım” derken, bizim de düşüncelerimiz vardı. Biz birlikte  daha iyi hizmetler yapabileceğimizi, mevcut Kemer’de bazı şeylerin yapılamadığını o da söylüyor, biz de söylüyoruz. O zaman gel dedik, bir birlikte ekip oluşturalım, siz aday olamazsanız ben sizi destekleyeyim, ya da ben aday olursam siz beni destekleyin. Amaç burada birlik olalım, Kemer’e hizmet yapalım dedik. Söylediklerimizin birbirinden çok farkı yok. Kemer bir turizm bölgesi, madem turizm bölgesinde hepimizin bilgisi, bu konuda bir vizyonu, bir hedefi varsa bunu birlikte yapmamızı önerdim. Bu konuda kendisi de bizimle hemfikir oldu. Daha sonra adaylık süreçlerimiz başladı. Necati bey CHP’den uzun bir süre aday olabilme çabası içerisindeydi. Aday olamadı. Daha sonra biz MHP’den aday olduk. Biz Necati beyin bizim yanımızda olmasını, hatta MHP ile onun da yaptığı görüşmeler vardı. Ben CHP’den aday olamazsam size gelirim… MHP’deki yönetici arkadaşlarımın dediğine göre de MHP’yi yedekte bekletmiş bir müddet. Bizimle görüşüldüğünde ben kendilerine Necati başkanın da MHP’ye gelebileceğini, bizim de katılmamızla hem MHP’nin daha da güçleneceğini, hem de bir anket  yapılarak gerekirse hangimiz daha önde olursa onun aday olabileceğini ve ben kendi adıma onu destekleyeceğimi söyledim. O beklemeyi tercih etti. Daha sonra CHP’den aday olamayınca biz MHP’de iken o da AK Parti’ye geçti. AK Parti’de 8 tane aday adayı varken, o direk tepeden aday olarak geldiğini söyledi kamuoyuna. Hatta adaylık açıklanmadan müziklerini yaptırtmış, sosyal medyada dolaşıyordu. Ve arkasından ofisleri kiralamaya başladı, seçim broşürlerini yaptırdı. Yani kendisini kesin aday olarak görüyordu. Tabi bu arada ittifak gündeme geldi. Bu ittifak bir AK Parti’de zaman zaman MHP’de görüldü. İki parti anlaşma içerisindeydi, hangisi nerede daha güçlüyse diğeri güçlü olanı destekleyecekti. Tabi bazı anlaşmazlıklar olunca Antalya’da ve Türkiye’nin farklı yerlerinde, Cumhur ittifakının temel prensibi daha önce kim nereyi kazandıysa orada kalacaktı. Bu bağlamda da Kemer daha önce MHP kazandığı için buranın MHP’ye verilmesi gerekiyordu”
KİM ADAY OLURSA DESTEKLEYECEKTİ
19-20 Ocak gibi bu işin MHP’de, AK Parti’de olduğunu duymaya başladıklarını anlatan Üras şöyle devam etti:
“Daha önceki görüşmelerimizde benim kendilerine verdiğim bir söz vardı. Kim aday olursa destekleyecekti. Burada şu vardı,  bir  kere Cumhur İttifakı’na bizim uymamız gerekiyordu. Yani partimle ben görüştüğümüzde biz dedik ki mevcut arkadaşımız madem AK Parti’ye verildi, o arkadaş da Necati Bey ise aday, biz kendilerini destekleyeceğimizi söyledik. Kaldi ki biz daha önceden Necati beyle partilerimiz bile tam  belli değilken Kemer’e nasıl hizmet yapabiliriz diye bir güçbirliği oluşturalım görüşmeleri yapmıştık. Bu  bağlamda da ben Necati beye destek vermekte hiçbir tereddütüm yoktu. Ortak dostlarımız hep bizim bir arada olup daha güçlü bir ekiple Kemer’e hizmet etmemizi bekliyorlardı. Cumhur ittifakının bir kararı var, Kemer’in hizmetiyse söz konusu bizim  burada hiç kimseden bir beklentimiz olmaz. Ancak  destek olabiliriz. Biz aslında tamamen Necati  beyin AK Parti’den aday ve MHP’nin de AK Parti’yi yani Necati beyi destekleyeceğini beklerken, siyasette bir gün çok uzun bir gündür derler ya, o bağlamda bize gelen bir  haberle Kemer’de ittifakın MHP’nin olacağı söylendi. Ertesi gün Necati Topaloğlu ile görüşmemizde kendisine “Birlikte Kemer’e hizmet edelim, birlikte  seçime gidelim” dedik. Ayın 27’sinde Cumhurbaşkanımız açıklama yapacak, o açıklamadan sonra bir araya gelelim, nasıl bir ekip oluşturacağımızı, Kemer’i nasıl yöneteceğimizi belirleyelim, bu seçime hep birlikte girelim istedik. Çünkü bir Cumhur İttifakı var. Kendi aramızda bir  sözümüz var, artı mensubu olduğumuz partilerin de birlikte hareket edeceklerine dair bir protokolu var”
VERİLEN SÖZLERİN ARKASINDA
DURULACAK  MI?
Aynı durum kendi başına gelseydi tavrının ne olacağı konusunda da bir açıklama yapan Üras, “Kesinlikle desteklerdim, çünkü bir hedefimiz var, hem partimizin prensiplerine uymak adına hem daha önce kendi aramızda birbirimize söz verdik. Eğer liderler, idareciler söz verdiklerinde durmuyorlarsa artık bundan sonrası için  bir şey söylemeye gerek yok. Yani bizim birbirimizin arasında verilen sözde durulmadı. Ben de merak ediyorum, acaba diğer verilen sözlerin arkasında durulacak mı?” dedi.
Kendi adına değil, Kemer adına mücadele ettiğini dile getiren Üras, bu idarenin Kemer’i idare edemediğini söyledi. Üras, “Buradaki yetkili arkadaşlar 10 yıl burada, biz yetersiz görüyoruz. Biz daha iyisini yapmamız gerektiğini düşünüyoruz. Bununla ilgili olarak kiminle işbirliği yapmamız gerekiyorsa Kemer’e hizmet anlamında, biz onlarla işbirliğine varız. Masanın neresine oturduğumuz önemli değil. Biz başkanlık değil, Kemer’e hizmet olsun istiyoruz. Karşımızdaki arkadaşlardan göremedik ama biz sözümüzde duruyorduk, duracaktık. Cumhur ittifakıyla Kemer’e daha iyi hizmet yapılacağını düşünüyoruz. Bugün Kemer belediyesinin kaynakları belki tek başına turizm bölgesi Kemer’imize yetmeyebilir. Daha doğrusu beklenilen hizmetlerin hükümet desteğinin mutlaka olması gerektiğini düşünüyorum.
Mesela eğer arkadaşlarımız Kemer’i düşünüyor olsaydı, mecliste  bile olmayan partiden aday olmak yerine Cumhur İttifakı’na destek verilmesi gerekiyordu. Buradan da şunu çıkarabiliriz, mesele burada Kemer meselesi değil, başka mesele… Geçmiş dönemde biz mevcut belediye başkanına karşı seçime girip mücadele ederken şimdi DSP ekibi arkadaşlarımın tamamı bu arkadaşlarla beraberdi. Bir  sürü soru var bunun içerisinde, dün beraberken bugün neden ayrıldık? Neden ayrı bir ekip oluşturduk? O arkadaşlar mevcut belediye başkanı eğer bu işi beceremiyorsa zaten 10 yıldır belediye başkanı. Geçen dönemde iyi yaptı da mı ona destek oldular?” dedi.
“EY HALKIM SİZE VERİLEN SÖZE NASIL İNANIYORSUNUZ?”
Kendileri belediye başkanı olsaydı, yaptıkları hizmetlerle hükümetten aldığı güçle Kemer’e çok şeyler yapacaklarını kamuoyunun da bildiğini belirten Üras, “O vermiş olduğumuz sözlerin tamamı yerine gelecekti. Ama arkadaşlarımız  bunu bildikleri için kendilerine bir daha sıra gelebilmesi için başarılı olmayacak bir arkadaşın belediye başkanı olmasını istediler. Ve şimdi onun üzerinden, onun başarısızlığından kendilerinin başarılı olacaklarını, hizmet yapacaklarını anlatıyorlar. Ben de diyorum ki “o zaman niye oy verdiniz” bu bir… İkincisi madem Kemer’e hizmet edeceksiniz neden Cumhur İttifakı ile birlikte olmuyorsunuz? Siz aday olsaydınız biz destekleyecektik. Verdiğiniz  sözde niye durmadınız? Ben de  şunu söylüyorum, o zaman verilen sözlere halk nasıl inanacak? Bunu da bütün kamuoyu biliyor. Bize verilen söze, Ak Parti’ye, Cumhur İttifakı’na verilen söze uyulmadı. O zaman diyorum ki, ey halkım size verilen söze nasıl inanıyorsunuz?” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle