Hoşgeldiniz  

Üras: “KETAV’ı belediye değil turizmci yönetmeli.”

SEMİH KÖKEN | 25 Şubat 2019 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Üras: “KETAV’ı belediye değil turizmci yönetmeli.”
Cumhur ittifakının Kemer Belediye Başkan adayı Yusuf Üras, “Kemer Belediyesi, turizmcinin ve yatırımcının çekindiği bir kurum olmayacak.” dedi.
Üras, Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden olan Kemer’de turizmi değerlendirdi.
Belediyenin baskısının yatırımcı ve turizmcinin ensesinde olmayacağını ifade eden Üras, belediyelerin daha önce yatırımcıları baskı atında tuttuğunu iddia etti.
Üras, belediyenin baskıcı bir yer olmaması gerektiğini anlatarak, “Belediye yatırımcıya kolaylık sağlayan bir yer olmalı. Çözüm noktası ve sıkıştıklarında yardım alacağı yer olmalı.” diye konuştu.
Belediyenin de sıkıştığı durumlarda turizmcilerden ve yatırımcılardan yardım alması gerektiğini dile getiren Üras, şöyle konuştu:
“Her otelin veya yatırımcının eksiği olabiliyor. Ama hükümetimiz, imar barışıyla bu sıkıntıları giderdi. Bundan sonraki süreçte yatırımcıları “yolunacak kaz” gibi görmeden Kemer’in geliştiren ve değerlerine değer katan kişiler olarak görmek lazım. Onlar ne kadar yatırım yaparsa Kemer’in kalitesi artar. Ve bundan herkes faydalanır. İnsanların imkanı artar. Gelen turistin kalitesi de artar.”
Üras, Kemer tanıtımına katkı sağlayan Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı’nın (KETAV) olduğunu hatırlatarak, bu kurumun yönetime dahil etmek istediklerini kaydetti.
KETAV’I otellerden para toplayan bir kurum değil gerektiğinde kendilerinin kuruma para verip yatırımcıyla ortak hareket edip yatırımları beraber yapan bir kurum olacağını aktaran Üras, konuşmasında şunlara yer verdi:
“Daha önce söylediğim gibi yapacağım üç tane proje var. Su dolum tesisi, meyve suyu fabrikası, otel tekstil atölyesi. Ben bu üç projeyi KETAV ile yapmak istiyorum. Otelcilerle yapmak istiyorum. Çünkü onlar otelcilerimize hizmet edecekler. KETAV’I da kazandığı bir yer olacak. Dolayısıyla bunlar Kemer’in tanıtımına ve gelişmesine katkıda bulunacak.”
Üras, mevcut belediyenin tanıtım fuarlarında sadece broşür verip geri döndüğünü savunarak, “Zamanında biz se GATAB olarak yaptık ama kendimizi geliştirerek yaptık. Ama belediyenin bununla ilgili kendini geliştirdiği, yeni yöntemler bulduğu yok. Sadece git gel yapıyor. Artık tanıtım şeklinin değişmesi gerekiyor. Bunu belediye değil, KETAV yapacak. Profesyonel bir ekiple bu kurumu kurumsallaştıracağız. Konser verilecekse, festival yapılacaksa bu kurumların yapması lazım. Belediyenin asli görevi var. Bu işleri turizmciler ile yaparsak daha iyi olur. Mesela şu an ki Turizm Bakanı turizmci. Hükümetimiz en doğru olanı yaptı. KETAV’I da bir turizmciye verirsek ve altını doldurursak, Kemer turizmi daha çok gelişir. Burayı belediyenin yönetmemesi lazım. Kısacası turizmciyi Kemer yönetimine dahil edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.
Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle