Hoşgeldiniz  

Üniversite Tercih Merkezi’nde öğrencilere danışmanlık hizmeti

Semih Köken | 03 Ağustos 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Üniversite Tercih Merkezi’nde öğrencilere danışmanlık hizmeti

KUMLUCA Belediyesi tarafından bu yıl ilk defa oluşturulan Üniversite Tercih Merkezi’nde, üniversite hayali kuran öğrencilere danışmanlık hizmeti verildi.

Kumluca Belediyesi tarafından Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarının açıklanmasının ardından, üniversite tercihi yapacak öğrenciler için ‘Üniversite Tercih Merkezi’ kuruldu. Belediye bünyesinde çalışan Rehberlik ve Sosyal Hizmet Uzmanı Ali Alpaslan tarafından öğrencilere başarı puanlarına göre tercihlerinde istedikleri üniversite, okumak istedikleri alanlar gibi konularda danışmak hizmeti verildi.

Ali Alpaslan, 19 Temmuz- 3 Ağustos arasında Kumluca’nın yanı sıra Finike, Demre, Kaş ve Kemer ilçelerinden de 1400’ün üzerinde öğrenciye bilgi ve danışmanlık hizmeti verildiğini aktardı.

Üniversite Tercih Merkezi’ne Finike’den gelerek danışmanlık hizmeti alan Yağmur Zafer, liseyi uzun zaman önce bitirdiğini ve üniversite okumak için tercihte bulunmak istediğini söyledi. Kumluca Belediyesi’nde böyle bir merkez bulunduğunu öğrenince bilgi aldığını kaydeden Zafer, “Liseden mezun olalı uzun yıllar olmuştur. Tekrar üniversite okumak isteyince bayağı zorlandım. Kumluca Belediyesi’nin böyle bir hizmeti olduğunu öğrenerek buraya geldim ve üniversite okumak için nereleri tercih yapabileceğim konusunda bilgi aldım” dedi.

Çocuklarına üniversite tercihi konusunda yardımcı olmak amacıyla verilen hizmetten dolayı mutlu olduklarını aktaran veliler de belediyeye teşekkür etti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle