Hoşgeldiniz  

Uluslararası Yörük Festivali başlıyor‏

SEMİH KÖKEN | 06 Mayıs 2015 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Büyükşehir Belediyesi 8-10 Mayıs tarihleri arasında “1. Uluslararası Antalya Yörük Festivali” düzenliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in sözünü verdiği “1.Uluslararası Antalya Yörük Festivali” 8 Mayıs Cuma günü saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda “Göç Duası” ile başlıyor. Ünlü sanatçı Mustafa Ceceli de Yörük Festivali kapsamında saat 20.00’de muhteşem bir konser verecek. 3 gün sürecek festival boyunca kültür şöleni yaşanacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, seçimlerden önce Oktoberfest Bira Festivali’ni iptal edip yerine Antalya’nın öz kültür ve geleneklerini yaşatmak için Uluslararası Yörük Festivali düzenleyeceklerini söylemişti. Bir sözünü daha yerine getiren Başkan Türel, Yörük kültürüne sahip çıkmak ve dünyaya tanıtmak amacıyla, Antalya Yörükler Derneği işbirliğinde 8-10 Mayıs tarihleri arasında, Uluslararası Yörük Festivali düzenliyor. Cumhuriyet Meydanı’nda başlayıp, Karaalioğlu Parkı ve Düzlerçamı’nda devam edecek festivalde, kültür şöleni yaşanacak. Yörük kültürünün tüm güzellikleri dünyaya tanıtılacak.

MUSTAFA CECELİ’DEN SENFONİK KONSER

Yaklaşık 1 yıldır hazırlıkları süren Uluslararası Antalya Yörük Festivali ile 22. Yörük Şöleni, 8 Mayıs Cuma günü saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda “Göç Duası” ile başlayacak. Duanın ardından Büyükşehir Belediyesi’ne temsili Yörük Göçü yapılacak. Karaalioğlu Parkı’nda kurulacak Yörük çadırlarında, gün boyu keçi sağmadan, kız isteme merasimine, Yörük kültürünün bir çok unsuru yaşatılacak. Ünlü sanatçı Mustafa Ceceli de saat 20.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda ilk kez senfoni ile muhteşem bir konser verecek.

KARAALİOĞLU PARKI VE DÜZLERÇAMI

Yörük Festivali’nin ikinci gününde Karaalioğlu Parkı’ndaki çadırlarda Yörük Kültürü’nü anlatan söyleşiler düzenlenecek. Gelin alma ritüeli canlandırılırken, yerel sanatçılar konserler verecek. Antalya Olgunlaşma Enstitüsü, Yörük kıyafetleri defilesi gerçekleştirecek. Festival son gününde 22. Yörük Şöleni kapsamında Düzlerçamı’na taşınacak. Beylik töreni, halk oyunları, konserler, şiir dinletilerinin yapılacağı festival, ünlü sanatçı Sümer Ezgü’nün vereceği Yörük Türküleri konseri ile sona erecek. Festival programına www.yorukfest.com adresinden ulaşılabilecek.

DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Antalya’ya Bira Festivali değil Yörük Festivali yakışır. Biz kendi tarihimize, değerlerimize, özümüze sahip çıkıyoruz. Yörük kültürümüzü gelecek nesillere en iyi şekilde taşımak zorundayız. Bu festivalle Yörük kültürümüzü sadece Antalya’ya değil, turistlere de tanıtmak istiyoruz. Geliştirerek devam ettireceğimiz bu festival, turistlerin görmeden gitmeyeceği bir etkinlik olacak” dedi.350x200 CECELİ S 350x200 EZGÜ S Yörük Fest Son Program 30.04 Yörük Fest Son Program 30.04 Yörük Fest Son Program 30.04

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle