Hoşgeldiniz  

Uçak Gemisini Sahra Topuyla Batıran Kahraman Panelde Anıldı

Semih Köken | 14 Aralık 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

Uçak Gemisini Sahra Topuyla Batıran Kahraman Panelde Anıldı

Akdeniz Gençlik Sanat Araştırma ve Eğitim Derneğince (AKSAN) Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen panelde Antalyalı Ertuğrul’un savaş tarihine geçen kahramanlıkları anlatıldı.

Çanakkale ve İstiklal Savaşı başta olmak üzere birçok mücadelede yer alan ve Antalya’nın Kemer İlçesi açıklarında Fransız uçak gemisini batıran Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul, Antalya’daki panelde anıldı.
Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Yüksel Panelde yaptığı konuşmada; Mustafa Ertuğrul Yüzbaşımız şartlar ne olursa olsun bu ülkeyi savunmak için, tüm koşulların kötü olmasına rağmen büyük bir irade göstererek önemli destanlar yaratabileceğini gösteriyor. Bu dönemde gerçekten bu kahramanların yüz üstüne çıkartılması ve hepimizin bu örnek kişilikleri tanımamız moral motivasyonu açısından son derece önemli görüyorum. Bu panel zamanla açısından da çok uygun buradaki çocuklarımız da görecekler. Bu motivasyon umarım herkes aklını başını alır birlik ve beraberliğimize yönelik bu saldırıyı defederiz ve güçlü olanlar iktidarda olanlar bu birlik ve beraberliği sağlamak için gereken çabayı gösterirler diye düşünüyorum. Her günden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Ötelemeye ihtiyacımız yok. Kahramanlarımızı öne çıkarmalıyız ki yeni kahramanlar yaratmalıyız. Ama her şeyden evvel bu ülkenin nereden geldiğini hiç unutmamızı düşünüyorum. Dedi
AKSAN Başkanı Mehmet Rıza Ünlü, panelde yaptığı konuşmada, Kurtuluş Savaşı mücadelesinde kahramanlıkları unutulmuş, unutturulmuş bir kişilik olan Mustafa Ertuğrul’un genç nesillere aktarılmasını üzerlerine bir borç olarak gördüklerini söyledi. Ünlü, “Antalyalı bu kahramanımızı ülkemize ve tüm dünyaya tanıtmak için gereken tüm çabayı göstereceğiz.” dedi.
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ise Mustafa Ertuğrul’un, uçak gemisiyle 2 Fransız gemisinin batırılmasını ve mürettebatın esir alınmasını sağladığını belirterek, “Bu kahramanımız anılarını bile yazmaya imtina etmiş bir kişi. Büyük başarılara rağmen bu kadar mütevazı bir kişilik sahibiydi. Onun adını ilçemizde bir parkta, müzede kalıcı hale getireceğiz. Çalışmalarımız devam ediyor.” ifadelerini kullandı.
Türkiye Bilimsel, Kültürel ve Stratejik Araştırmalar Merkezi (TÜBİKAM) Başkan Yardımcısı Özer Özgüç yönetimindeki panelde, emekli albay tarih araştırmacısı Suat Akgül, Mustafa Ertuğrul’un askerlik hayatıyla ilgili bilgiler verdi.
Belgeselci ve araştırmacı yazar Mustafa Aydemir ise yıllarca antik batıkları araştıran birisi olarak, Ertuğrul’un batırdığı “Paris 2” uçak gemisini keşfeden ekipte yer almanın gururunu yaşadığını belirtti. Aydemir, Antalya açıklarında batan geminin sırrını ortaya çıkarmak için 7 yıl araştırma yaptığını ve 20 kişilik ekiple ciddi bir emek verdiklerini aktardı.
Mustafa Ertuğrul’un dünya askeri tarihinde ilk defa uçak gemisi batıran bir Türk subayı olduğu ve bu gemiyi karadan dağ topu ile batırdığı belirtilen panelin, sonunda Mustafa Ertuğrul’a ait resim ve fotoğrafların bulunduğu sergi gezildi.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle