Hoşgeldiniz  

Üç polisin şehit edildiği olayın ses ve görüntü dökümü çıkartılacak

Semih Köken | 28 Mayıs 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Üç polisin şehit edildiği olayın ses ve görüntü dökümü çıkartılacak

ANTALYA’da 3 polis memurunu şehit eden şizofreni hastası Çağrı Danışman’ın sağ yakalandıktan sonra işkence edilerek öldürüldüğü iddiasıyla 22 polis hakkında açılan davanın 6’ncı duruşması bugün yapıldı. Mahkeme, olayla ilgili görüntülerin bulunduğu 29 CD’nin, görüntü ve ses kayıt dökümlerinin çıkartılması için Ulusal Kriminal Büro’ya gönderilmesine karar verildi.

Turgut Reis Caddesi’nde 4 Ekim 2012’de motorize Yunus ekibine şizofreni hastası 32 yaşındaki Çağrı Danışman tarafından ateş açıldı. Polis memuru 30 yaşındaki Mehmet Çolak şehit olurken, meslektaşı Fatih Dinç ise devrilen motosikletin altında kaldı. Şehit olan Mehmet Çolak’ın tabancasını da alarak otomobille kaçan Danışman, Cezaevi Kavşağı’nda barikat kuran polis memurları 34 yaşındaki Abdullah Bülbül ve 45 yaşındaki Mustafa Kılınç’ı da şehit etti. Fatih Mahallesi’nde vurularak yakalanan Danışman, ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi’ne götürülürken yolda yaşamını yitirdi.

Çağrı Danışman’ın ailesi, oğullarının yakalandıktan sonra dövülerek, işkence edilerek öldürüldüğünü iddia ederek şikayetçi oldu. Operasyona katılan 22 polis hakkında ‘kasten öldürme’, ‘kendini savunamayacak kişiye işkence yapma’ suçlarından dava açıldı.

POLİSLER DURUŞMAYA KATILMADI

Antalya 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 6’ncı duruşmasına, tutuksuz yargılanan polislerden hiçbiri katılmazken, Çağrı Danışman’ın babası Cemil Danışman ile bazı sanıkların avukatları hazır bulundu. Duruşma, olayla ilgili görüntülerin bulunduğu 29 CD’nin, görüntü ve ses kayıt dökümlerinin çıkartılması için Ulusal Kriminal Büro’ya gönderilmesine karar verilerek 2 Kasım’a ertelendi.

Duruşma sonrası konuşan Çağrı Danışman’ın babası Cemil Danışman, oğlunun itibarı için mücadele ettiğini söyledi. Üç polis memurunun şehit olduğu olaydan sonra oğlunun kaçtığı ormanlık alandaki gecekonduların arasında linç edilerek öldürüldüğü iddia eden Cemil Danışman, “Oğlum karıncayı bile incitecek yapıda değildi. Oğlum çok zeki bir çocuktu. Girdiği bütün sınavlarda başarıyla çıkıyordu. 15 yaşından beri şizofreni hastasıydı. Bu nedenle eğitimini tamamlayamadı” dedi.

‘OĞLUM BİR POLİSİ ŞEHİT ETMİŞ OLABİLİR, ÜÇÜNÜ DEĞİL’ İDDİASI

Oğlunun Burdur’un Bucak İlçesi’ne bağlı bir köyde arazi alıp işlettiğini, domuz istilasından dolayı tüfek aldığını anlatan Danışman, şöyle dedi:

“Oğlum bu tüfeği daha sonra hayvanlarına yem almak için satmaya karar verdi. Olay günü de Antalya’ya tüfeği satmaya gelmişti. Yapılan bir ihbar üzerine Yıldız Mahallesi’nde kendisini durduran polis ekipleriyle kavga edip kaçmış. Olaylarda bir polis memurunu oğlum kendisini korumak için şehit etmiş olabilir. Ancak şehit olan diğer iki polis memurunun ölümüyle oğlumun ilgisinin olduğunu düşünmüyorum. Bana göre buradaki iki polis memuru diğer polislerin oğlumu vurmak için açtığı ateşle şehit oldu.”

Cemil Danışman, sağ olarak yakalanan oğlunun, hastalık raporundan dolayı serbest kalma ihtimali nedeniyle infaz edildiğini de iddia etti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle