Hoşgeldiniz  

Türkiye’nin ilk gastroenteroloğu

Semih Köken | 06 Nisan 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Türkiye’nin ilk gastroenteroloğu

TÜRKİYE’nin ilk gastroenteroloji cerrahı Doç. Dr. Mehmet Akif Türkoğlu, bugüne kadar 400’e yakın karın içi majör vaka operasyonu gerçekleştirdiğini ve yüzde 95 başarılı olduklarını söyledi.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Akif Türkoğlu, Türkiye’de bir ilk olmanın gururunu yaşıyor. Bugüne kadar 400’ün üzerinde karın içi kanser ameliyatı gerçekleştirdiğini söyleyen Doç. Dr. Türkoğlu, “Başarı oranımız yüzde 95’in üzerinde, tecrübemizin artmasıyla başarı oranımızın daha da yükseldiğini gözlemliyoruz” dedi.

JAPONYA’DA EĞİTİM

2003-2008 yılları arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Kliniği’nde ihtisasını tamamladıktan sonra 2009 yılında üst gastroenterolojik ihtisasını tamamlayan Doç. Dr. Türkoğlu, 2012 yılında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Kliniği’nde uzman olarak göreve başladığını aktardı. 2013 yılında yardımcı doçent olarak atandığını söyleyen Doç. Dr. Türkoğlu, “2014 yılında 6 ay süreyle Japonya Shizuoka Cancer Center’da özellikle karaciğer, safra yolları ve pankreas cerrahisi üzerine çalışmalarda bulundum. Sonrasında da kliniğimde ileri laparoskopik işlemler, robotik ameliyatlar dahil olmak üzere, özellikle kanser cerrahisi üzerine çalışmalarda bulundum. Halen de kiniğimde çalışmalarıma devam etmekteyim. Bu arada gastroenterolojik cerrahi alanında bir ilk olmanın onurunu ve gururunu yaşıyorum” diye konuştu.

Başarı oranlarının dünya standartlarının üzerinde olduğunu belirten Doç. Dr. Türkoğlu, “Tabi ki çalışmayla birlikte hasta sayısının artmasıyla, yüksek volümlü bir merkez haline gelmemizle birlikte başarı oranımızın arttığını gözlemlemekteyiz” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle