Hoşgeldiniz  

Türkiye’nin En Özel Festivali başladı

Semih Köken | 10 Mayıs 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Türkiye’nin En Özel Festivali başladı

Türel: “Hedef Engelsiz Antalya Engelsiz Türkiye” Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Türkiye’nin en özel festivali Özel Çocuklar Bilim, Sanat ve Spor Festivali (ENFEST) başladı. Renkli görüntülerin yaşandığı festivalde engelli bireylerle bir araya gelen Başkan Türel, Engelli Mola Evleri’ni hizmete sunacaklarını müjdeledi. Türel, “Engelsiz Antalya, Engelsiz Türkiye hepimizin görevi ve hedefi olmalıdır. Asıl amacımız kafalardaki, kalplerdeki engelleri ortadan kaldırmaktır” dedi

Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen ENFEST, AKM Fuaye Alanı’nda start aldı.

Antalya ve ilçelerinde 1 haftaya yayılan etkinliklerle kutlanacak festivalin açılışına, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Muratpaşa Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Karabacak, engelli STK’ları, özel bireyler ve aileleri katıldı. Festival alanına gelişinde engelli öğrencilerin ve ailelerinin sevgi çemberine alınan Başkan Türel, fotoğraf çektirdiği özel bireylerle, yakından ilgilendi.

GÖSTERİLERDE ALKIŞLAR DİNMEDİ

Antalya’nın merkez ilçelerindeki özel eğitim sınıfı bulunan okullar, özel eğitim okulları, özel rehabilitasyon merkezleri ile Özel Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi’nden yaklaşık 2 bin 500 öğrencinin yer aldığı festivalin açılışı renkli görüntülere sahne oldu. Konukları, özel bireylerden kurulu Mehter Takımı karşıladı. Törende Kepez İşitme Engelliler Ortaokulu İşaret Dili Korosu, İstiklal Marşı’nı işaret diliyle okudu. Ardından her engelli grubundan özel öğrenciler, folklor, tango, zeybek, semazen, halk oyunları ve dans gösterileri sundu. Öğrenciler, alkış yağmuruna tutuldu. Aileleri çocuklarını izlerken mutluluk ve duygusallığı bir arada yaşadı. Milli Sporcu Abdülkadir Ünal ve Duygu Uygenç’in tekerlekli sandalye dans gösterisi büyük beğeni topladı. Dünya üçüncüsü bedensel engelli Milli Okçu Özgür Özen ve bedensel engelli Milli Okçu Zehra Torun’un gösterisi nefes kesti.

EVLATLARIM CANLARIM

Özel çocuklara “sevgili evlatlarım, canlarım” diye seslenen Başkan Menderes Türel, “Biz birlikte büyük bir aileyiz. Bana en çok kimlerle bir araya geldiğimi sorsalar, birkaç gün önce festivalimizde bir araya geldiğimiz Yörük kardeşlerimizle, yine birkaç gün önce birlikte kale arkasında maç seyrettiğim Antalyaspor taraftarları ve özel çocuklarımızı söylesem herhalde yanlış bir şey söylememiş olurum. Bu üç grupla fırsat buldukça sık bir şekilde bir araya geliyorum ve bundan sonra da inşallah geleceğim. ENFEST kapsamında ise en büyük etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Yörük festivalimizi kapattık, ENFEST’i açıyoruz” dedi.

ENGELLİ MOLA EVLERİ GELİYOR

Her etkinlikle, Engelsiz Antalya hedeflerine bir adım daha yaklaştıklarını belirten Başkan Türel, şunları söyledi: “Antalya Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezimiz 575 öğrenciye hizmet veriyor. Artık 85 yataklı, 26 odalı sosyal tesisimiz de hizmette. 6 ilçemizde özel merkezlerimiz, engelsiz Antalya için çalışıyor. Ulaşım ve danışmanlık hizmeti dışında engelsiz ev ve bina çalışmaları yapıyoruz, engelli kardeşlerimizi çalışma hayatına kazandırma projemiz var, yaz okulu düzenliyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğümüzle bir protokol imzalamak suretiyle engelli mola evlerini de hizmete sunacağız. Böylelikle çarşıda, pazarda işi olan, su faturasını, elektrik faturasını veya kira taksitini ödemek isteyen, alış verişini yapmak isteyen anne babalar kent merkezinde güvenle özel uzmanlarımızın eşliğinde hizmet verecek olan mola evlerine çocuklarını teslim edebilecekler. Gün boyu orada bizim uzmanlarımız tarafından rehabilitasyonları ve bakımları gerçekleştirilecek. Gün sonunda da eve gidiyorken, buralardan çocuklarını almak suretiyle işlerini gördükten sonra evlerine gönül ferahlığı ile ulaşabilecekler. İnşallah bunu da çok kısa bir süre sonra hizmete sunmuş olacağız. Böylelikle önemli bir ihtiyaca cevap vermiş olacağız. Devletimiz bir taraftan, yerel yönetimler olarak biz diğer taraftan Engelsiz Antalya, Engelsiz Türkiye için çalışıyoruz.”

ÖZGE BEBEĞİN TÜM TEDAVİSİNİ ÜSTLENDİK

Engellilere yönelik büyük hassasiyet içinde olduklarını söyleyen Türel, “Geçen hafta ulusal medyada okumuşsunuzdur. Evinde babasının yürütmeye çalıştığı Özge bebek ile bizzat Sayın Cumhurbaşkanımız ilgilendiler. Telefonla kendileri irtibat kurdular. Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak da biz ilk kez Özge bebeğin rehabilitasyon merkezimizde tüm rehabilitasyon ve tedavi hizmetlerini üstlendik. Böylelikle bu konulardaki duyarlılığımız bizim için en önemli görevlerimizdendir” dedi.

ENGELSİZ ANTALYA VE TÜRKİYE HEDEFİ

Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi’nin, engelsiz ulaşım araçlarının hepsinin engelli bireylerin hizmetinde olduğunu kaydeden Başkan Türel, “Buradan imkanı olan herkese, bütün kurumlarımıza, şirketlerimize davette bulunmak istiyorum. Engelsiz Antalya, Engelsiz Türkiye hepimizin görevi ve hedefi olmalıdır. Engelliler Haftası’nın amacı sadece özel çocuklarımıza etkinlik yapmak değildir. En önemli amacımız farkındalık yaratmak, kafalardaki, kalplerdeki engelleri ortadan kaldırmaktır” ifadesini kullandı.

Engellilere yönelik Sivil Toplum Kuruluşlarıyla her daim işbirliği içinde olduklarını vurgulayan Türel, bu meseleye gönül veren, hayatını veren herkese teşekkürlerini iletti.

DİK DURACAĞIZ EĞİLMEYECEĞİZ

Başkan Menderes Türel konuşmasını şu cümlelerle tamamladı: “Az önce Mehteran beni kapıda çok güzel bir eserle; ‘Dik dur eğilme bu millet sizinle’ ile karşıladı. Eseri fevkalade başarılı bir şekilde icra ettiler. Bunu unutmayacağız hep birlikte dik duracağız, eğilmeyeceğiz.  Bütün evlatlarımı, çocuklarımı bu duyguyla öpüyorum. Sevgilerimi sunuyorum.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle