Hoşgeldiniz  

Türkiye’nin En Büyük Kapalı Yüzme Havuzu Antalya’da yapılıyor‏

SEMİH KÖKEN | 19 Şubat 2015 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel A- A+

Sporun Başkenti Antalya, Türkiye’nin en büyük kapalı yüzme havuzuna kavuşuyor. Tamamlandığında Avrupa’nın en önemli olimpik yüzme havuzlarından biri olacak projenin önündeki son pürüzler de Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in bizzat Ankara’ya giderek Gençlik ve Spor Bakanı,Vakıflar Genel Müdürü ve yetkililer ile yaptığı görüşmeler ile giderildi. Başkan Türel, Antalya’ya dev bir tesis daha kazandırmanın mutluluğu ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

Antalya, Türkiye’nin en büyük Avrupa’nın ise sayılı kapalı yüzme havuzlarından birine kavuşuyor. Ocak ayında gerçekleştirilen Büyükşehir Meclisi’nde gerekli imar değişikliği kararı verilen olimpik yüzme havuzunun önündeki tüm pürüzler kalktı. Kızıltoprak Mahallesi’nde yapılacak olan olimpik kapalı yüzme havuzu ile ilgili projeyi bizzat takip eden Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ankara’ya giderek Gençlik Spor Bakanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü yetkilileri ile görüştü.

Türel’in girişimlerinin ardından son pürüzlerde giderildi ve Antalya’ya Türkiye’nin en büyük kapalı yüzme havuzunu kazandıracak projenin startı verildi. Antalya’ya bir müjde daha vermenin mutluluğunu yaşattıklarını dile getiren Başkan Menderes Türel, “Antalya gibi deniz şehrinde uluslararası müsabakaların yapılacağı kapalı yüzme havuzu yok. Yıllardır konuşulan bu konu büyük bir ihtiyaç. Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’nce, gereken projeler tamamlandı, 20 milyon TL ödeneği ayrılmıştı. Büyükşehir Meclisi’ne konuyu taşıyarak, projenin alan sorununu çözdük.” dedi.

Antalya’ya hayırlı olsun

Yüzme havuzu için ayrılan bütçenin kullanılmaması durumunda geri alınacağını hatırlatan Türel, “Bu ödeneğin kullanılması konusunda bizzat Ankara’ya giderek, Gençlik Spor Bakanımızla görüştüm. Projenin bir an önce hayata geçmesi konusunda girişimlerde bulundum. Bakanımızdan onayı aldık. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu da Antalya ziyaretinde gereken talimatları verdi ve takipçisi olacağını söyledi. Antalya’ya kapalı bir yüzme havuzu kazandırılması önünde hiçbir engel kalmadı. Son kalan pürüzler vardı. Bunun için Ankara’ya gittik ve gerekli görüşmeleri yaptık. Antalya’ya hayırlı olsun” diye konuştu.

Çalışırsan olur

Antalya ilgili tüm projelerin, Antalya’ya katkı sağlayacak tüm konuların bu zaman kadar takipçisi olduklarını, bundan sonra takip edeceklerini söyleyen Türel, hizmetin sadece proje hazırlamayla olmadığını, adım adım her aşamasının takip edilmesi gerektiğini söyledi. Daha önce bir çok projeyi Ankara’da masa masa gezerek Antalya’ya kazandırdıklarını anlatan Başkan Türel, dev bir hizmeti daha şehre kazandırdıklarını kaydetti.

5 bin kişi kapasiteli

Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’nce Kızıltoprak Mahallesi’nde yapılacak Antalya Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, 5 bin kişi kapasiteli olacak. 39 bin 206 metrekare alana yapılacak yüzme havuzunda, gençlik merkezi, fitness salonları, bireysel spor branşlarına hizmet edebilecek spor alanları, soyunma odaları-idari binalar, kafeteryalar, engelli bireyler için özel seyir alanları, localar, kapalı otopark, protokol ve basın tribünleri, olimpiyat delegasyonlarının standartlarına uygun mekansal düzenlemeler (doping odası, mayo kontrol) yer alıyor. Atlama kulesine ve çocuk havuzuna sahip olacak Antalya Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nda, Dünya ve Avrupa Şampiyonaları yapılabilecek.GetAttachment (3) GetAttachment (4) GetAttachment (5)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle