Hoşgeldiniz  

Türkiye’deki mülteci sayısı birçok ülke nüfusundan fazla

Semih Köken | 21 Temmuz 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Türkiye’deki mülteci sayısı birçok ülke nüfusundan fazla

SALI Sanayici ve İşadamları Grubu’nun (Salı Grubu) haftalık toplantısına konuk olan Hacettepe Üniversitesi Göç ve Siyaset Araştırmaları Merkezi Müdürü ve göç uzmanı Doç. Dr. Murat Erdoğan, Türkiye’deki mülteci sayısının birçok Avrupa ülkesinin nüfusundan fazla olduğunu söyledi.

Salı Grubu’nun haftalık toplantısı Antalya Tenis İhtisas ve Spor Kulübü’nde yaptırıldı. Salı Grubu Başkanı Muharrem Koç, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye gündeminin çok hızlı değiştiğini, kâbus gibi bir darbe girişimi yaşandığını söyledi.

Toplantının konuğu Hacettepe Üniversitesi Göç ve Siyaset Araştırmaları Merkezi Müdürü ve göç uzmanı Doç. Dr. Murat Erdoğan ise konuşmasında Türkiye’deki göçmen sorunu hakkında bilgiler verdi. Doç. Dr. Murat Erdoğan, Türkiye’de 2 milyon 743 bin 479 Suriyeli göçmen bulunduğunu kaydetti. Bu sayının birçok Avrupa ülkesinin nüfusundan fazla olduğuna vurgu yapan Doç. Dr. Erdoğan, “Suriyeli mültecilerin yanı sıra Afganistan ve Irak’tan gelenler de var. Onlarla birlikte bu sayı 3 milyon 200 bini bulmuş durumda. Bu durumda Türkiye, Dünya’da en fazla mülteci barındıran ülke oldu” diye konuştu.

AVRUPA 5 BİN MÜLTECİDE ALARM VERİYOR

Mülteciler ve göçler konusunda bilgiler veren Doç. Dr. Erdoğan, şunları söyledi:

“Almanlar, ‘Türkler benim işimi elimden alacak’ diye korkarken, bugün Türkler ‘Suriyeli işimi elimden alacak’ diye korkuyor. Suriyeli göçmenler 2 yılı aşkın Türkiye’de. Avrupa ülkeleri, Suriyeli sayısı 5 bine ulaştığında ‘Bu kişileri topluma nasıl entegre edeceğiz’ diye alarma geçiyor. Biz Suriyeli sayısında 3 milyon sınırına geldik. Bizdeki Suriyelilerin yüzde 90’ı kentlerde yaşıyor. Dünya’daki en büyük kamplardan birisi bizde. Kamp hayatı belli süreler içindir, aylar içindir, 5 yıl için kamp olmaz. Çocuk 4- 5 yaşına kadar tel örgüyü aşmamış. Bu çocuk nasıl topluma entegre olacak. Kampların eninde sonunda boşaltılması gerekiyor.”

Toplantının sonunda Salı Grubu başkanı Muharrem Koç, Doç. Dr. Murat Erdoğan’a katılımından dolayı teşekkür plaketi verdi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle