Hoşgeldiniz  

‘Türk turizminin Ukrayna’da rakibi yok’

Semih Köken | 30 Mart 2017 | Antalya Haber, Gündem, Oteller, Turizm, Yaşam A- A+

‘Türk turizminin Ukrayna’da rakibi yok’

2016 senesinde yüzde 50 ‘ye yaklaşan artış ile 1 milyon 45 civarında Türkiye’ye turist  yollayan Ukrayna’da 2017 turizm sezonunun belirleyicisi olan UITT fuarı 29-31 Mart tarihleri arasında Kiev’de düzenleniyor. Fuarda Kültür ve Turizm Bakanlığını Müsteşar Yardımcısı Baki Alkaçar ve Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Temurci temsil ediyor.

Fuarın en büyük standının Türkiye olması yanında birlik ve otellerin de müstakil stantlarla UITT fuarına katılım sağladığı belirtiliyor. Bu da fuarın yarısından fazlasının doğrudan Türkiye ile alakalı olmasını beraberinde getiriyor.

”KİMLİKLE GİRİŞLER ZİYARETLERİ ARTIRACAK”

Fuarda Türkiye standı açılışında konuşan Müsteşar Yardımcısı Baki Alkaçar Ukrayna ile Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişimine vurgu yaparak, 2016 senesindeki artışın kalıcı olması ve üzerine yine bu sene de artış konulmasının beklendiğini ifade etti. Müsteşar Yardımcısı Alkaçar, kimlikle girişlerin de yakında uygulamaya konulması ile iki ülke arasındaki gidiş gelişlerin artacağına dikkat çekti.

”TÜRKİYE’NİN UKRAYNA’DA RAKİBİ YOK”

Türkiyenin Ukrayna turizm pazarındaki rolünün de fuar dağılımı ile paralel olduğunu belirten Tanıtma Genel Müdür  Yardımcısı Ahmet Temurci ise Türkiye’ nin Ukrayna’da rakipsiz olduğunu ve turizm amaçlı  çıkışların yarısını kendine çektiğini belirtti. 2017 senesinde Bakanlığın Ukrayna’ daki tur operatörleri ile gerçekleştirilen tanıtım faaliyetlerine yaptığı katkının da arttırılacağını belirten Temurci Ukrayna pazarının Bakanlık için çok önemli olduğunu da sözlerine ekledi.

Fuara Türkiye turizm sektöründen de yoğun ilgi vardı. Turizm sektörü temsilcileri Ukrayna’da karşılaştıkları yüksek ilgiden dolayı memnuniyetlerini belirttiler.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle