Hoşgeldiniz  

Turizmin imdadına Büyükşehir yetişti

SEMİH KÖKEN | 23 Temmuz 2015 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Oteller, Turizm A- A+

  1. Büyükşehir Yasası ile hizmet alanı tüm Antalya’yı kapsayan Büyükşehir Belediyesi, arıtma sorunu yaşayan turistik beldelerin imdadına yetişti. Serik ve Manavgat’ta başlayan çalışmalar, Antalya’da turizmin ilk başladığı bölge olan Kemer’e uzanacak. Bu yıl koku şikayetinden muzdarip olan Beldibi’de tesislerin ortasında kalan arıtma tesisinin yerinin değişmesi de gündemde.

  2. PİSLİKTEN GEÇİLMEYECEKTİ

    Arıtma sorununun vahameti Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in göreve gelmesinin ardından yaptığı açıklama ile gözler önüne serilmişti. Türel, Serik’te arıtma tesisinin elektrik faturası yüksek gelmesi nedeniyle çalıştırılmadığını ve tüm pis suyun derelere ve denizine döküldüğünü anlatmıştı. Serik ve Manavgat’ta arıtma tesislerinin artık ihtiyacı karşılayamadığını anlatan Türel, “İyi ki Bütünşehir Yasası çıkarılmış ve iyi ki göreve gelmişiz. Bu yatırımı yapmasaydık Antalya sahilleri pislikten geçilmeyecekti. Tüm bölgede turizm biterdi” demişti. Serik’te arıtma tesisini TURAŞ’tan, Manavgat’ta ise MATAB’tan devralan ASAT, iki arıtma tesisi için de çalışmalara başladı. Manavgat’ta artıma tesisi tamamlanırken, Serik’te ise gün sayılıyor. Manavgat’ta tesisin maliyeti 32 milyon TL, Serik’te ise 28 milyon TL seviyesinde. İki yatırım da altyapı birliklerinin yada ilçe belediyelerin karşılayabileceği boyutların çok üzerinde maliyetleriyle dikkat çekiyor. Arıtma tesisi çalışmaları süren Kumköy’le birlikte toplam maliyet 100 milyon liraya yaklaşıyor. Kemer bölgesindeki 5 arıtmayı da GATAB’dan devralan ASAT, burada da yenileme çalışmaları için kolları sıvadı.BELDİBİ TAŞINACAK
    Kemer bölgesindeki tüm arıtma tesislerinin 2 yıl içerisinde yenileneceğinin müjdesini veren Karaçay, “İlk yıl için 45 milyon liralık bir bütçe ayırdık. Bir sonraki yıl da en az bu kadar bir bütçe kullanılacaktır. Bölgede fizibilite çalışması yapılıyor. Arıtmaların kapasitesini arttırarak, 5 olan arıtma sayısını 2 yada 3’e düşürebiliriz. Beldibi’de arıtma tesisi, tam turistik tesislerin arasında kaldı. Orası başka bir yere bağlanabilir” diye konuştu.

    ARTIK İHTİYACI KARŞILAMIYOR
    Kemer bölgesinde 5 tane arıtma tesisi olduğunu anlatan ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay, “Kemer, Antalya’nın en eski turizm bölgesi. Arıtma tesisleri de bölgenin turizme açılması kadar eski. 1980’li yılların sonunda başlayan turizm hareketi kapsamında yapılan arıtmalar artık ihtiyacı karşılayamıyor” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle