Hoşgeldiniz  

TURİZMDE OLMAZSA OLMAZIMIZ, ÇEVRE!

SEMİH KÖKEN | 05 Haziran 2015 | Antalya Haber, Gündem, Oteller, Turizm A- A+

Antalya’da çok sayıda otel ve diğer sanayi firmaların Çevre Danışmanlığını yapan Ayel Çevre Danışmanlık’tan 5 Haziran Dünya Çevre Günüyle yapılan açıklamada Çevrenin gelecek için çok büyük önem taşıdığına dikkat çekildi.  Ayel Çevre Danışmanlık Genel Koordinatörü Ertunç Demir yayınladığı mesajda “Günümüzde İnsanoğlu olarak keyfe keder harcayıp tükettiğimiz, kıymetini yeni uyanışlarla anlayabileceğimiz bir sistem olan Çevre konusunda faaliyet gösteren, çevresel konularda sizlerin çözüm ortağı olan AYEL Çevre Danışmanlık olarak ülkemizin ve dünyanın 5 Haziran Dünya Çevre gününü kutluyoruz” dedi.

Turizmde olmazsa olmazımız, Çevre!

Turizm ile iç içe olan, hatta ekonomisi turizm üzerine kurulu olan Antalya’nın Sürdürülebilir Turizm için Çevreye verdiği zarar ve tahribatın farkına varması gerektiğini de sözlerine ekleyen Ertunç Dmir, “Günlük yaşantımız içinde kimi zaman önemsemeden yaptığımız davranışların gelecek nesillerin yaşam standardını etkilediğini unutmamamız gerektiğini hatırlatmakta fayda olduğunu düşünüyoruz. Özellikle Turizm ile iç içe olan, hatta ekonomisi turizm üzerine kurulu olan Antalya’mız da Sürdürülebilir Turizm için Çevreye verdiğimiz zarar ve tahribatın farkına varmalı ve bireylerden başlayarak kurumsallığa varana dek herkesin bu zarar ve tahribatın minimize edilmesi amacı ile sorumluluk alması gerektiğini idrak etmeliyiz” dedi.

Bir pet şişenin bizden 20 nesil sonraki torunlarımızın hayatını nasıl etkileyeceğini düşünmemiz gerekiyor

Çevre ye verilen zararların uzun yıllar boyunca etkilerinin olduğuna da dikkat çeken Demir, söylenecek çok şeyin olduğunu ancak 5 Haziran olan bu günün bir milat olmasını dilediklerini söyledi. Demir “Yaşamımız boyunca Etki-Tepki prensibi doğrultusunda çevreye verdiğimiz etkilerin Çevre tarafından bir tepki yaratacağını unutmamalıyız. Günlük hayatımızda sıkça karşılaştığımız olaylardan biridir içilmiş plastik pet şişelerin araba camlarından çevremize atılması. Günümüzde ülkemiz için ortalama yaşam ömrünü 50 yıl kabul edersek, plastik ambalajların doğaya ve toprağa karışmasının 1000 yılda gerçekleştiği bilgiler doğrultusunda bu gün atılan o önemsemediğimiz pet şişenin bizden 20 nesil sonraki torunlarımızın hayatını nasıl etkileyeceğini düşünmemiz gerekir. Söylenecek çok şeyin olduğu 5 Haziran olan bu günün bir milat olmasını dileriz”ayelcevre_1

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle