Hoşgeldiniz  

Turizmcilerin zam isyanı

SEMİH KÖKEN | 18 Şubat 2015 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel A- A+

Rusya’da yaşanan krizin ardından 2015 yaz sezonu ile ilgili karamsar bir bekleyiş içinde olan turizmcilere yapılan su zammı şok etkisi yarattı.

Zammı gelen yüksek miktardaki su faturasına itiraz etmek için ASAT Kemer Şubesi’ne gittiğinde öğrendiğini söyleyen Kemerli Pansiyon işletmecisi İsmail Embiyaoğlu, bu durumu insafsızlık olarak niteledi. Embiyaoğlu şöyle konuştu; “Zaten Kemer’de bulunan küçük otel işletmecileri ve pansiyonlar, yalnızca yaz döneminde kısa bir süre içerisinde yaptıkları işle ayakta durmaya çalışıyor. Bunun yanında durmadan yapılan zamlar, turizm sektörüne ciddi şekilde balta vurmaktadır. Kış günü faturalarını ödemekte zorlanan pansiyon işletmecilerine ASAT bu yaptığı son zamla “İşini bırak git” demektedir.
Geçen ay neredeyse hiç kullanmadığım 173 ton suya 522 TL öderken, bu ay 195 ton suya 958 TL fatura gelmiş. Ben bu faturaya itiraz etmek için ASAT’a gittiğimde, suya yüzde 64 zam yapıldığını öğrendim. Bu zam yalnızca pansiyonlara değil, tüm otel işletmelerine de yapılmış. Zaten zor bir dönemden geçen turizm sektörüne yapılan bir darbedir. Bu zam miktarı da en hafif deyimle ciddi bir insafsızlıktır. ASAT yetkililerinin 2015 turizm sezonu ile ilgili karamsar tabloyu gözden geçirip, ellerini vicdanlarına koyarak zam miktarını yeniden gözden geçirmelerini diliyorum.

Atık su bedeli de içine eklendiğinde şu anda suyun bir tonu 4.91 TL olmuştur. Bugün benzinin litre fiyatı ise 4,34 TL’dir. Bu durumun vicdan muhasebesini kamuoyuna bırakıyorum” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle