Hoşgeldiniz  

Turizmciler Bakan Avcı ile görüştü

Semih Köken | 30 Temmuz 2016 | Antalya Haber, Gündem, Turizm, Yaşam A- A+

Turizmciler Bakan Avcı ile görüştü

TÜRKİYE Otelciler Federasyonu (TÜROFED) yönetim kurulu üyeleri Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile görüşerek, talep ve beklentilerini iletti.

TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık, Başkan Yardımcıları Mehmet İşler, Sururi Çorabatır, Yavuz Torunoğulları, yönetim kurulu üyeleri Burhan Sili, Bülent Bülbüloğlu ve bürokratlar İstanbul’da Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile görüştü.

15 TEMMUZ DEĞERLENDİRMESİ YAPILDI

Bakan Avcı ile yapılan görüşmeyi değerlendiren ALTİD Başkanı ve TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Sili, sektörün mevcut durumdan çıkabilmesi için acil olarak yapılması gerekenleri sözlü ve yazılı olarak Bakan Avcı’ya ilettiklerini söyledi. 15 Temmuz öncesi ve sonrası turizmle ilgili değerlendirmelerde bulunduklarını aktaran Sili, “Sayın bakanımız, ilettiğimiz sıkıntıları, bürokratları, danışmanları ve genel müdürleriyle sıcağı sıcağına değerlendirdi. Faydalı bir toplantı olduğunu kendisi de ifade ederek benzer toplantıları sıklaştıracağını vurguladı” dedi.

ALANYA’NIN SORUNLARINI AKTARDI

Alanya bölgesine has konuları da özellikle kendisine ilettiğini dile getirten Sili, “Sahil bölgesinde bulunan hizmet noktaları konusunu ele aldık. Ceza olarak ödenen ecrimisil yerine kiralama uygulamasına geçilmesi konusunu görüştük. Uluslararası Türkiye ve Alanya algısı, tanıtım, imaj, Gazipaşa- Alanya Havalimanı stratejileri ve yatak arzıyla birlikte genel anlamda yapısal sorunlar üzerine konuştuk. Sayın Avcı’yı Alanya’ya davet ettiğimde mutlaka Alanya’ya geleceğini ifade etti” diye konuştu.

Turizmciler Bakan Avcı’dan düşük faizli ve uzun vadeli özel işletme kredi desteği sağlanması, vergi ve prim borçları için faizsiz erteleme, Türk Hava Yolları’nın Antalya, Dalaman, Bodrum, Adnan Menderes ve Gazipaşa- Alanya’ya yurtdışından doğrudan uçuşlara yönelmesi ve uçak desteğinin 2017 yılını da kapsayacak şekilde genişletilmesi gibi beklentilerini aktardı. TÜROFED’in taleplerine olumlu yaklaşan Bakan Nabi Avcı da bunların değerlendirilerek, en kısa zamanda karşılanacağını kaydetti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle