Hoşgeldiniz  

Turizm sektöründe 10 gün sevinci

Semih Köken | 15 Ağustos 2017 | Antalya Haber, Gündem, Turizm, Yaşam A- A+

Turizm sektöründe 10 gün sevinci

KURBAN Bayramı tatilinin 10 gün olarak kararlaştırılması, turizm sektöründe büyük sevinç yarattı. Bu kararla iç turizmde 1.2 milyon insan hareketliliği bekleyen sektör temsilcileri, otellerdeki doluluk oranının yüksek olması nedeniyle vatandaştan elini çabuk tutmasını da istedi.

Bayram tatili Bakanlar Kurulu toplantısının ardından 10 güne çıktı. 28-29 Ağustos günlerinin tam gün, 31 Ağustos perşembe günün de yarım gün idari tatil edilmesiyle 10 güne çıkan Kurban Bayramı tatili nedeniyle turizm sektörü temsilcileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanlar Kurulu üyelerine teşekkür etti, otellerdeki doluluk oranının yüksek olması nedeniyle vatandaştan elini çabuk tutmasını istedi.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, “Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm Bakanlar Kurulu mensuplarına teşekkür ediyoruz. Ülkemiz ve sektörümüz adına hepsine çok teşekkür ediyoruz. Kazasız belasız iyi bir tatil diliyoruz tüm vatandaşlarımıza da. İnsanlar daha rahat tatil planı yapacaklar ve daha rahat tatil paketi oluşturabilecekler. Bayram öncesindeki günlerde tatil yapıp bayramda da rahatça memleketlerinde kurban vecibelerini yerine getirebileceklerdir” dedi.

Kararı çok olumlu karşıladıklarını belirten Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmecileri Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı ise, “Bize daha önce de bu sorulduğunda 10 gün olmasının turizme çok ciddi katkı sağlayacağı düşüncelerimizi dile getirmiştik. Tabi hükümet yetkilileri tarafından talebimize olumlu yönde cevap verilmesini çok olumlu buluyoruz ve gerçekten çok teşekkür ediyoruz. Şöyle ki 2016 gibi çok zor bir yıldan sonra 2017 bir toparlanma dönemi olması lazım ve talebin canlanması gerekiyor. İç pazar da çok önemli bizim için. Okullar açılmadan önceki en uzun tatil dönemi de bayram tatili olacak. Dolayısıyla bu 10 günlük tatil kararı iç pazarda çok önemli bir hareketlilik sağlayacaktır. Otellerimizde de doluluk oranlarının yüzde 100’e ulaşacağını şimdiden söyleyebilirim” diye konuştu.

Daha çok aradaki yarım günün tatil edileceği beklentisi içindeyken 10 gün olarak karar verilmesinin çok ciddi bir turizm hareketliliği sağlayacağını belirten Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Duran da şöyle konuştu:

“Neresinden bakarsak bakalım, 1.2 milyon insanın hareket edeceğini gösterir diye düşünüyorum. 6 gün olsaydı, aşağı yukarı 600 bin kişi civarında bir rakamda kalacaktı. Büyük bir getiri ve iç pazarda hareket sağlayacak. Ama şu da var, iç pazarda önceden yerlerini ayırtanlar odalarını aldılar, ama otellerin çoğu da dolu. Oda bulmakta zorlanabilirler. O yüzden şimdiden çok süratli bir şekilde rezervasyonlarını yaptırmaları gerekiyor.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle