Hoşgeldiniz  

Türel: Yatırımlarımızdan vazgeçmeyeceğiz

Semih Köken | 16 Haziran 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Türel: Yatırımlarımızdan vazgeçmeyeceğiz

TÜMSİAD’ın iftar yemeğine konuk olan Başkan Menderes Türel, vizyon projelerle Antalya’da yeni iş sahaları açmaya çalıştıklarını belirterek, “Amacımız Antalya’yı zenginleştirmek, güçlendirmek, Yatırımlarımızdan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (TÜMSİAD) iftar yemeğine katıldı. TÜMSİAD üyelerine seslenen Başkan Türel, bir hoşgörü, sevgi zamanı ve cennetin kapılarının açıldığı ay olan Ramazan ayının bütün İslam alemine hayırlı olmasını diledi.

 

Antalya sevdasıyla, çocuklara iyi bir gelecek bırakmak için çalıştıklarını belirten Başkan Türel, “Biz çalışmayı ibadet biliriz. Antalya’nın geleceğine yatırım yapmaktan hiçbir zaman vazgeçmedim, vazgeçmeyeceğim. Antalya’nın çocukları 20 sene sonra bizim yaptıklarımızla gurur duymayacaksa biz bu görevleri niye yapıyoruz ki. İşte bu yüzden bütün engellemelere rağmen, fitneye fesata rağmen elimizden gelen bütün gayretle her sahada ilklere imza atmak iddiasıyla, Antalya’yı her karışıyla yükseltmek için, Antalya’yı her ilçesi ile yükseltmek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

ANTALYA BURADA YAŞAYAN HERKESİNDİR

 

Dünyada eşi olmayan bir güzelliğe sahip olan Antalya’nın, esas olarak insanıyla güzel olduğunun altını çizen Başkan Menderes Türel, şunları aktardı; “Konyalı, Burdurlu, Ispartalı, Sivaslı, Karadenizli, Egeli gelmiş Antalyalı olmuş. Bana oy versin vermesin Antalya’da herkesin belediye başkanıyım. Partilim olsun olmasın hiçbir zaman belediye hizmetinde siyasi ayrımcılık yapmadım. Tek bayrak, tek millet, tek devlet, tek vatan anlayışıyla her türlü ayrışmayı reddediyoruz. Bu milleti dize getirmek için Alevi-Sünni, laik-dindar, Türk- Kürt, Atatürkçü-Atatürk karşıtı diye bölmek için ellerinden geleni yaptılar. Milletimiz bu tuzaklara düşmedi ama çok zaman kaybettik. 15 Temmuz’da ihanetin en büyüğünü gördük. Bunlardan ders alacağız, fitnelere müsaade etmeyeceğiz. Antalya bütün Antalyalıların, burada yaşayan herkesindir. Herkesi kardeş gibi bağrımıza basarak çalışacağız.ö

 

ÇOK ÇALIŞIYORUZ

 

Antalya’nın dünyaya kucak açan bir şehir olduğunu belirten Başkan Menderes Türel, “On binlerce yabancı Antalya’ya gelmiş ev almış, yerleşmiş. Almanya’dan, İngiltere’den, Rusya’dan, İran’dan gelip bize güvenmişler; canlarını, mallarını bize emanet etmişler. Bu da bütün Antalya’nın gurur duyması gereken bir zenginlik. Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı görevi, sizin bize emanetinizdir. Çok çalışıyoruz; her ilçemize, her mahallemize hizmet götürmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

 

ENGELLİLERE DÜNYA STANDARTLARINDA HİZMET

 

Başkan Türel, şunları söyledi:

 

“Artık sadece altyapıda değil; eğitimde, sağlıkta, engelli hizmetlerimizde de mesafe aldık. Çocuklarımıza, kadınlara, ailelere hizmetler veriyoruz. Çünkü çocuklarını iyi yetiştiren aileler, mutlu bir toplum, mutlaka başarılı olur. Engellimize, engelli çocuklara hizmette dünya standartlarında hizmet veriyoruz, bu kadar iddialı konuşuyorum. Artık belediyecilik, kimsesizlerin kimsesi demek. Büyükşehir dahilinde bir ilke imza atarak sosyal kart sistemini geliştirdik. Sosyal kartta iki sene önce binle başlamıştık. Şimdi 10 bin kişiye desteğe başlıyoruz. Açta açıkta kimse kalmasın; alan el, veren eli görmesin, muhtaç vatandaşımız kalmasın istiyoruz.”

 

YENİ İŞ SAHALARI İLE ZENGİNLEŞECEĞİZ

 

Vizyon projelerle Antalya’da yeni iş sahaları açmaya çalıştıklarını söyleyen Başkan Türel, “Kruvaziyer Liman yapalım, Boğaçayı Projesi yapalım dediğimizde bazıları diyor ki bunlara ne gerek var. Oysa bunlar iş, aş projeleri. Yapmamız gereken yeni iş sahalarıyla Antalya’yı zenginleştirmek, güçlendirmektir. Bugün otellerde oda fiyatları, Antalya’nın sebzesi, meyvesi, arsası halen istenilen seviyede değildir. Daha yükseğe çıkmak durumundayız. Yatırımlarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Bu yatırımlar, Menderes Türel yatırımları değildir. Antalya’nın çocuklarının yatırımlarıdır” ifadelerini kullandı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle