Hoşgeldiniz  

Türel; Oyumuz yüzde 6 arttı

SEMİH KÖKEN | 10 Ağustos 2014 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Türel; Oyumuz yüzde 6 arttı

Türel, Antalya’da yerel seçimlerde aldıkları yüzde 35.8 oranındaki oylarını 5-6 puan artırdıklarını kaydetti

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel, cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Bugün seçmenler sandık başına giderek sadece tarihe geçmek değil aynı zamanda Recep Tayyip Erdoğan’ı seçerek yeni Türkiye’nin tarihini yazmış oldular. Bununla ne kadar onur duysalar yeridir” dedi. Türel, Antalya’da yerel seçimlerde aldıkları yüzde 35.8 oranındaki oylarını 5-6 puan artırdıklarını kaydetti.

Antalya’daki Ak Partililer Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını parti binasından takip etti. Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve milletvekilleri de bir süre seçim sonuçlarını parti binasından izledi, sonra Türel dışındakiler Antalya Adliyesi’ne geçti. Partililer ise seçim sürecini partideki televizyonlardan takip etti.

YENİ TÜRKİYE VE 100. YIL HEDEFİ

Seçim sonuçlarının büyük oranda kesinleşmesi üzerine parti binasından eşi Ebru Türel ile birlikte ayrılan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel basın mensuplarına açıklama yaptı. Seçimin yeni Türkiye’nin ve Cumhuriyet’in 100. yılı hedefleri doğrultusunda çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Türel, “Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı cumhurbaşkanlığına seçerek, bu hedef yönünde, ülkemiz geleceğe daha umutla bakacağımıza dair bize bir kez daha teyitte bulunmuştur” dedi.

SEÇİMLER DEMOKRASİ BAYRAMI

Önemli bir seçimin kazasız, belasız tamamlanmasından dolayı tüm vatandaşlara teşekkür eden Başkan Menderes Türel, “Seçimler bir demokrasi bayramıdır, demokrasinin en önemli meyvesidir. Bugün sandık başına giden bütün seçmenler tarihe geçtiler. Zira ilk kez halkın seçmiş olduğu cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanmak suretiyle böylesine önemli bir onura sahip oldular. Ama bugün seçmenler sandık başına giderek sadece tarihe geçmek değil aynı zamanda Recep Tayyip Erdoğan’ı seçerek yeni Türkiye’nin tarihini yazmış oldular. Bununla ne kadar onur duysalar yeridir” diye konuştu.

ANTALYA’DA YÜZDE 6’LIK ARTIŞ OLDU

Antalya’daki seçim sonuçlarını da değerlendiren Başkan Türel şunları söyledi:

“Antalya’da seçimlerin fevkalade iyi bir sonuçla gitmesi bizi ayrıca mutlu etti. Yerel seçimlerde aldığımız 35,8 civarındaki oyumuz 5-6 puan artarak önemli bir destekle Sayın Başbakanımızı Çankaya’ya uğurlamış olduk. Bundan da çok büyük onur, şeref duydum. Antalya’da ve ülkemizde Sayın Başbakanımıza oy veren vermeyen herkese de teşekkür ediyorum. 4 ayda yüzde 6’lık bir oy artışı sağlamış olmamız da Antalya’nın da yeni Türkiye’nin tarihini çok güzel bir şekilde altın harflerle gelecekte tarihe kazıyacağını göstermiştir. Bugüne kadar Ak Parti’nin almış olduğu oylar içerisinde bir oy rekoru ile Başbakanımızı Çankaya yolculuğuna Antalya’nın uğurluyor olması bizim için ayrı bir mutluluk oldu. Hayırlı olsun, memleketimize, milletimize.”48ed4561c4bc61a3ec54cb11305fb8b8

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle