Hoşgeldiniz  

Türel, Kemer’in çehresi değişecek

SEMİH KÖKEN | 28 Şubat 2019 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Türel, Kemer’in çehresi değişecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, turizmin gözbebeği Kemer’de bir dizi açılış ve ziyaretler gerçekleştirdi. Kemer’in vizyon projelerle çehresini değiştireceklerini anlatan Başkan Türel, yol, asfalt çalışmaları, alt yapı, arıtma, sosyal yaşam parkı, köy konakları, köprüler, sosyal projeler ve daha bir çok hizmeti Kemer’e sunmaktan onur duyduğunu söyledi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kemer’de AK Parti ve MHP Cumhur İttifakı Seçim Ofislerini hizmete açtı, projelerini anlattı. Açılışa MHP Milletvekili Abdurrahman Başkan, MHP 23. Dönem milletvekili Hüseyin Yıldız
MHP 25.Dönem Milletvekili Tarkan Akıllı, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş,
İlçe Başkanları, Kemer Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Yusuf Uras, Ünlü Sanatçı Necati Şaşmaz ve çok sayıda Kemerli vatandaş katıldı. Başkan Türel, yaptığı konuşmada,
Antalya’nın Kaleçi’nde doğup büyüdüğünü ancak, ömrünün yarısını Kemer’de geçirdiğini hatırlatarak, “Kemerin sokaklarında dolaştım, havasını soludum. Toprak sahalarında top koşturdum. Çocukluğumun geçtiği Kemer’e hizmet etmek benim için onurdur” dedi.
Allah çalışana yardım ediyor
Başkan Türel, her zaman tevazu, samimiyet ve gayret diyerek çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “Allah çalışana yardım ediyor. 10 senelik belediyecilik yaşamımızda önemli eserlere imza attık. Son beş senede Kemer’e çok önemli çalışmaları gerçekleştirdik. Kemer’de asfaltsız yol bırakmadık. Beycik yolu kaymak gibi oldu. Beycik’in senelerdir süren su problemini 7,5 ayda çözdük. Artık o sorun efsane oldu. 10 km hat yeniledik. Su depolarımızı yapıyoruz. Ovacık’ın 30- 40 yıllık su sorununu da tarihin tozlu yaprakları içerisinde bıraktık. Kemerimiz dünyanın göz bebeği ve Kemerimize yakışan bir cadde düzenlenmesini Liman caddesinde gerçekleştirdik. Deniz Otobüslerini biz yokken bir kaptan bir miço bulup denize indiremediler. Göreve geldik. Deniz Otobüslerimiz şimdi ne güzel hizmet veriyor” dedi.
Vizyon Projeler geliyor
Kemer’e vizyon projeler geleceğini müjdeleyen Başkan Türel, “Kemer Sosyal Yaşam Parkı yapacağız. Spor, sanat ve eğlencenin yeni adresi olacak. Kemer’e yeni bir yaşam merkezi gelecek. İçinde tenis kortları, emekli kıraathanesi, sosyal alanlar olacak. Liman Caddesi’ndeki düzenlemenin benzerleri gelecek. Beldibi’ne, Kiriş’e yapacağız. Beldibi’ndeki caddemizi artık o kaderine terk edilmiş görüntülerinden aynı liman caddesinde olduğu gibi kurtaracağız. Bunların olması için hep birlikte çok çalışacağız. Beldibi’nin çehresi değişiyor. Kiriş’te sahil caddemizi de benzeri bir cadde düzenlemesiyle bambaşka bir hale dönüştürüyoruz. Liman Caddesi’nden daha da güzel olacak. Çünkü daha sonra yapılıyor. Beldibi ve Kiriş’te cadde düzenlemelerimiz bittiğinde Beldibi’nin Kiriş’in çehresi değişecek. Ve yeşil alanlar, bisiklet yolları, serinleme havuzları, gölgelik dinlenme alanları ve altyapı 1,5 km uzunluğunda yağmur suyu kanallarından, kanalizasyondan, içme suyuna kadar” dedi.
Vakit, nakit kaybetmeyeceğiz
Başkan Türel sözlerini şöyle sürdürdü: “1,5 km uzunluğunda sahil caddesini Çamyuva köprüsüne kadar tamamen yeniliyoruz. Hemen ardından Çamyuva Köprüsü Çamyuva Köprüsü, Kemer ile Çamyuva’yı kısa yoldan birleştiriyoruz. Ve sahil şeridindeki turizm alanlarını da artık birbirine bağlayacak U dönüşlerle vakit kaybetmeyeceğiz, nakit kaybetmeyeceğiz. Vakit sevdiklerinize nakit de cebinize kalacak. Daha fazla benzin harcamayacaksınız artık oralara gitmek için. Antalya’da yaptığımız engelsiz plajı Kemer’e de getiriyoruz. Çocuklarınız bize emanet diyoruz mola evlerimizi Kemer’e getiriyoruz.
Köy konaklarımızı bütün köylere yaygınlaştırıyoruz. Engelsiz plajlarımız, öğrencilerimize spor imkânı, okullar ligini yaygınlaştırıyoruz. Ve mobil hizmetlerimiz. Gezici TIR ile tiyatro ve sinema gösterimleri yaptık yapıyoruz ve hala talep alıyoruz. Bunları her yere götüreceğiz” Birlikten güç doğar
Kemer’in en önemli sorunu olan atık su arıtma tesisi ile ilgili de adım atıldığını belirten Başkan Türel, “Kemer’de Sayın Kültür ve Turizm Bakanımızla bunun adımlarını attık. Tüm çalışmaları başlattık. Üstü park alanı altı arıtma tesisi… Alt tarafı arıtma tesisi yapmış demişler. Evet alt tarafı arıtma tesisi, üst tarafı da güzelim park. Amfi tiyatrosuna kadar. Ve böylelikle Göynük, Beldibi arıtma suyu atıklarıyla 2040’a kadar en az arıtma problemini Kemer’imizin bütüncül bir plan anlayışıyla çözüyoruz. Çamyuva barajından içme suyu projemize. Kemer merkezine Çamyuva, Kiriş mahallelerimize bunu ulaştırıyoruz. Ve alt yapı eksiklerimizin kalanlarını da tamamlayacağız. Biz sizin için çalışıyoruz. Cumhur ittifakıyla çok daha güçlü bir şekilde yola devam ediyoruz. Birlikten güç doğar diyoruz. Önce Kemer, Kemer içinde Yusuf Uras diyorum. Önce Antalya, Antalya için Menderes diyorum” şeklinde konuştu.
STK temsilcileri ve muhtarlarla buluştu
Başkan Menderes Türel, Kemer’de ayrıca STK temsilcileri ve Muhtarlarla da bir araya geldi. Belediyeciliğin çözüm sanatı olduğunu belirten Başkan Türel, memleket sevdasının da önemine değindi. STK temsilcileri ve muhtarlara Nasıl bir Kemer vizyonu ortaya koyacaklarını da anlattı
MHP ve AK Parti İlçe teşkilatlarını ziyaret etti
Başkan Türel, daha sonra Kemer MHP ve AK Parti İlçe teşkilatlarını ziyaret etti. Başkan Türel, ziyaretlerde cumhur ittifakı yolculuğunun bir dava yolculuğu olduğunu belirterek, “Hep birlikte önemli bir kutlu yolculuğun içerisindeyiz. İnşallah bu yolun sonu zafer olacaktır. El ele gönül gönüle bunu başaracağız” dedi.
Beycik Mahallesi’ni ziyaret etti
Başkan Türel, Kemer’de Beycik Mahallesi’ni ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti sorularını yanıtladı. Beycik’in senelerdir kangren haline gelmiş içme suyu sorununu çözme konusunda çok güzel bir çalışmaya başlayıp bitirdiklerini anlatan Başkan Türel, “Hem Beycik’in su problemini çözdük hem de bugüne kadar su gitmeyen Narlı mevkiine de su götürmüş olduk. Bizler bu mutlulukları sizlerle paylaşmaktan mutlu oluyoruz” dedi.
Esnafa hayırlı işler diledi
Başkan Türel yoğun geçen Kemer Programı kapsamında aynı zamanda esnaf ziyaretleri de yaptı. Kemer esnafı ile bol bol sohbet eden yapacaklarını anlatan Başkan Türel, hayırlı işler diledi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle