Hoşgeldiniz  

Türel ekibini topluyor

SEMİH KÖKEN | 11 Nisan 2014 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Siyaset A- A+

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ekibini topluyor.

Daire başkanlıklarına ilk dönem beraber çalıştığı isimleri getiren Türel’in, hem kendisinin hem Mustafa Akaydın’ın çalıştığı Antalya’nın imarından sorumlu Aysun ve Burak Öztürk çiftini görevden alması sürpriz olarak nitelendirildi.

Büyükşehir Belediyesi’nde Mustafa Akaydın’ın danışmanları Fahrettin Köken, Göksel Kumsal ve Bülent Yıldırım’ın görevlerine son verildi. Belediye Başkanı Türel, avukatı Caner Şahinkara’yı ‘başdanışman’ sıfatıyla atadı. Şahinkara, Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Özen’in kullandığı odaya geçti. Aynı göreve devam eden ve vekaleten Genel Sekreter olan Özen ise Büyükşehir’de başkanlık makamının hemen alt katında Akaydın’ın Hukuk Müşaviri İlker Gedik’in kullandığı odaya geçti.

Belediye Başkanı Türel, Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü’ne ise daha önce de beraber çalıştığı Faruk Karaçay’ı getirdi. Karaçay, Akaydın döneminde İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevinde bulunmuştu. Büyükşehir Belediyesi’nde en üst düzey idare kadro genel sekreterliğe ise henüz atama yapılmadı.

Büyükşehir’de Zabıta Daire Başkanlığı’na Uğurcan Ecemiş’le başlayan daire başkanı atamalarında Adem Akyürek’in vekaleten sürdürdüğü Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na, Türel’in eski ekibinden İlyas Çopur getirildi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı ve Afet Koordinasyon Merkezi (AFKOM) Koordinatörü Emin Pehlivan ise görevinden istifa etti. Pehlivan’ın yerine yeni görevlendirme yapılmadı.

Büyükşehir Belediyesi’nde ‘sürpriz’ görevden almalar İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı ve Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı’nda yaşandı. Menderes Türel’in ilk belediye başkanlığında da bu görevlerde bulunan, sonrasında Mustafa Akaydın’la da çalışan Aysun Öztürk ve Burak Öztürk çifti de görevden alındı. İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Aysun Öztürk’ün yerine kapanan Antalya İl Özel İdaresi’nden kadrosu Büyükşehir’e geçen İmar ve Kentsel İyileştirme Şube Müdürü Hüsamettin Elmas atandı. Burak Öztürk’ten boşalan noktaya ise henüz bir atama gerçekleşmedi.

Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanı Tahsin Ataş da görevden alındı. Görevden almaların Fen İşleri Daire Başkanı Sebahat Çevik, Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanı Nurettin Tonguç, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Akgün Keskin Sakarya ile devam edeceği belirtildi.turelmanset63PET_tepe turelic29Z75

Etiketler:

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle